Főoldal > MAGAZIN > #Cleaneating inspiráció – őket kövesd az Instagramon!

#Cleaneating inspiráció – őket kövesd az Instagramon!

cleaneatingdiétaegészségegészséges táplálkozáséletmódváltásfogyásfogyókúrainstagramvegavegán
0

Írta:

Jó hír, hogy az egészséges táplálkozásnak egyre több híve van nemcsak nemzetközi szinten, de Magyarországon is. Csokorba szedtünk néhány olyan Instagram-személyiséget, akik lélegzetelállító ételfotóikkal és receptjeikkel garantáltan inspirálni fognak a kevésbé motivált napjaidon is!

VEGÁNOKNAK

@noraspiration

Nóra egy 26 éves magyar lány, aki vegán cukrászként dolgozik Londonban. Ínycsiklandó glutén-, tej-, szója- és cukormentes recepteket posztol az Instagramján, a weboldalán (www.noraspiration.com) és a YouTube-csatornáján. A fotóit elnézve az is kedvet kap a vegán életmódhoz, akinek esze ágában sem volt eddig ilyesmire áttérni. Szeretné megmutatni, hogy kizárólag növényi alapanyagokból is lehet isteni és tápláló ételeket készíteni. A mottója: „Boldogság növényi alapokon.”

@tessbegg

Az ausztrál Tesst több mint 150 ezren követik Instagramon, ami nem is csoda, hiszen elképesztő egészséges vegán ételfotókat posztol, és persze csodás napsütéses tengerparti képeket. Vegan Made Simple című e-bookját 15 ausztrál dollárért letölthetjük, de a YouTube-csatornáján is egyre több vegán receptet oszt meg lelkes követőivel. Egy igazi kis napfényes sziget Tess Begg profilja, érdemes követni!

@greatastohr

Stőhr Gréta talán az egyik legismertebb magyar vegán chéf, aki emellett life coach, anyuka és feleség. Az Instagramján saját receptjei mellett fitnesszel kapcsolatos motiváló fotókat és tévés szerepléseinek pillanatképeit is megosztja. Főzőtanfolyamokat is vezet, valamit Gréta konyhája címmel saját könyve is megjelent. Facebook-oldalát se felejtsd el lájkolni!

FOGYNI VÁGYÓKNAK

@andiemmitchell

Igazán nagy motivációt adhat Andie Mitchell, aki komoly evési zavarokkal és túlsúllyal küzdött, de hihetetlen elhatározással és kitartással 61 kilótól szabadult meg. A blogját is ekkor kezdte el írni, majd történetét könyvbe foglalta, ami hamar New York Times Bestseller lett. Nemrég pedig kiadta első szakácskönyvét is. Olyan egészséges, kalóriaszegény fogásokat posztol, melyek nemcsak szemet gyönyörködtetőek, de az életmódváltáshoz is szuper segítségül szolgálhatnak. 

@inspiralized

Ha meggyűlt a bajod a zöldségevéssel, de imádod a spagettit, Ali(ssandra) Maffuccit muszáj követned! Ő ugyanis spagettit csinál minden zöldségből, és némelyik megtévesztésig hasonlít az igazi tésztára. Az ízek tökéletes harmóniájának szakértője, YouTube-csatornáján pedig megosztja követőivel a legjobb receptjeit, trükkjeit és tippjeit.

@thefitfoodieblog

Sally nem a kalóriaszámolgatás híve, hanem a minőségi, tápanyagokban gazdag, ízletes ételek fogyasztását hirdeti. A jelenleg Sydney-ben élő brit lány profin prezentált ételfotóitól tuti beindul a nyálképződésed. Blogján fitnesszel, életmóddal, divattal, szépséggel és utazással kapcsolatos írásokat is megoszt. Mi több, saját cukor- és aszalt gyümölcs-mentes, proteinnel dúsított édességeit árulja a Fit Mixes nevű webshopjában.

EGÉSZSÉGESEN ÉTKEZŐKNEK

@madeleine_shaw

A bájos Madeleine Nagy-Britannia egyik legmenőbb gasztro bloggere, aki jógatanárként és egészség coachként is elismert. A receptjei egytől egyig glutén- és cukormentesek, az ételfotói meseszépek, a pozitív életfilozófiája pedig vitathatatlanul mosolyt csal az arcunkra. Saját applikációjának segítségével 8 hét alatt új emberré változhatunk: a Glow Guides nem olcsó mulatság, de a pénzünkért cserébe a heti étrenden, bevásárlólistán kívül jóga- és egyéb edzésvideókat, valamint napi meditációs hanganyagokat is kapunk, ráadásul egy lelkes közösségbe csöppenünk, így máris sokkal könnyebben vehetjük az akadályokat.

@luisegreenkitchenstories

Vibráló, étvágygerjesztő fotók, izgalmas receptek és egy szerethető házaspár két cuki gyerekkel. Ez a Green Kitchen Stories, egy szuper inspiráló blog, amit vétek lenne nem követni. A svéd nyers kesudió fagyitól, a chia magos-málnás reggelitől és a fekete babos-mocha-krémtortától összefut a nyál a szánkban. Mondjuk ez szinte az összes receptről elmondható. Filozófiájukkal, miszerint együnk igazi, friss ételeket, de ne tiltsunk meg magunktól semmit, inkább az egyensúlyra törekedjünk, mi is nagyon egyetértünk!

@marton_adrienn

Marton Adrienn, aki a 2005-ös Miss Balaton szépségkirálynője volt és sokáig modellkedett, Los Angelesben kulináris művészetekből szerzett diplomát és tanult a Le Cordon Bleu-n is. Ma privát séfként, ételstylistként és receptíróként dolgozik. Kulináris kalandozásait, egészséges, idő- és költséghatékony receptjeit pedig követőivel is megosztja. És ha ezeket fogyasztva, két gyerek után is ilyen bombaalakkal büszkélkedhet, akkor muszáj hinnünk neki. Kedvencünk a mandulalisztes palacsinta házi nutellával. Nyami!

A cikk a Wellness magazinban jelent meg.

Fotó: Instagram


További cikkeink a témában

proteinrecept

A tökéletes protein shake receptje

Írta:
0

Csapvíz és proteinpor? Ugyan! Ha igazán ütős edzés utáni italt kevernél, egy sima fehérje shake helyett inkább egy fincsi protein smoothie-ban gondolkodj, ami nemcsak isteni frissítő, de még az alakformálásban is a segítségedre lesz.

Kövess Facebook-on!
X