Főoldal > DIÉTA > Bizarr diéták a világ körül

Bizarr diéták a világ körül

alkoholbébiételdiétaevészavarfogyásfogyókúrapluszkilóksúlyfeleslegszex
0

Írta:

A kilóiddal nemcsak te állsz hadilábon, hanem milliónyi sorstársad is. És legalább ugyanennyi módszer, trükk és csodaszer bukkant már fel, hogy segítsen lefaragni a felesleget. Sajnos olyanok is akadnak köztük, amik totál eszementek – ezeken mi is csak szörnyülködni tudunk!

Drunkorexia/Alcorexia étrend

Ez a fogyimódszer az alkoholra fókuszál és valószínűleg a bulikirálynőket célozza meg. Elmélete szerint mivel az alkohol igazi kalóriabomba, ha napközben alig eszünk, akkor az esti buliban lelkifurdalás nélkül kortyolgathatjuk kedvenc koktéljainkat. Keretei azért vannak: összesen 10 500 kalóriát engedélyez hetente, de fontos szabály, hogy ezt elsősorban alkoholból kell fedezni. Ez a kalóriamennyiség kb. 130 pohár vörösbort jelent egy héten, ezért ha „becsületesen” levezényelnénk egy ilyen diétát, a pár kiló mellett sok minden másnak is búcsút inthetnénk. Alkoholmámorosan pörgetni a mindennapokat (dolgozni, vezetni, edzeni stb.) nem csak kivitelezhetetlen, hanem totál ciki is. Így a hízáson kívül a normális életmódnak is csökken az esélye, az egészségügyi következményekről nem is beszélve, mivel az alkoholmérgezés és a halálozás veszélye is fennáll – ezért pedig nem éri meg kockázatni.

Galandféreg-diéta

Annak ellenére, hogy a gusztustalansági faktora ennek a fogyimódszernek a legmagasabb, már több követője is akadt. A diéta lényege, hogy galandféreg petéket nyelünk le (amik szépen kikelnek és megnőnek bennünk) és emiatt annyit ehetünk, amennyit csak szeretnék, hiszen a bennünk lakozó parazitákat hizlaljuk, nem pedig a saját fenekünket. Amellett, hogy az egész folyamat undorító, nem véletlen, hogy az emberek többsége inkább megszabadulni szeretne ezektől az élősködőktől – a galandférgek a bélproblémáktól kezdve a tápanyag- és vitaminhiányon át számos betegség kiindulópontjai lehetnek. Tyra Banks mutatta be ezt a visszataszító diétát egy amerikai tévéshow-ban pár évvel ezelőtt, de még ő sem javasolta senkinek!

Bébiétel-diéta

A fogyni vágyók már a bébiételeket is felfedezték maguknak. Ennek a diétának a hívei úgy gondolják, hogy ha elsősorban bébipapin élnek, akkor tuti kevesebbet mutat majd a mérleg. Vannak fanatikusok, akik csakis ezt esznek az álomalak kedvéért, míg mások kizárólag néhány alkalommal cserélik pépekre a fogásaikat. Az elgondolás elsőre tényleg logikusnak tűnik, hiszen a babáknak szánt pépes ételek adalékanyag- és tartósítószer-mentesek, nincsenek agyonfűszerezve és a kalóriatartalmuk is minimális. Azt viszont ne felejtsük el, hogy a bébiételek kisbabáknak készültek, nem pedig túlsúlyos felnőtteknek. Egyes alapvető tápanyagok és vitaminok hiányoznak belőlük, vagy csak kis mennyiségben vannak bennük. (pl. rostok, kalcium, D-vitamin), arról nem is beszélve, hogy az ízvariációik elég szegényesek és a rágást is teljesen kiiktatják az életünkből.

Fényevés

Vannak olyan őrültek, akik elhiszik, hogy nem kell enniük semmit, mert a napfényből és a spiritualitásból nyert energia elegendő ahhoz, hogy testük megfelelően működjön. Bár ők ezt elsősorban nem a vonalaikért, hanem a „lelki megtisztulásukért” teszik, a módszer ettől még életveszélyes: aki így táplálkozik, az nemcsak a zsírpárnák lehetőségét zárja ki, hanem előbb-utóbb a túlélését is. Évről évre felröppennek hírek, miszerint gyakorlott jógik képesek így fenntartani az életműködésüket, de a „fényevők” legtöbbjéről általában kiderül, hogy nincs igaza – sajnos azonban túl későn.

Szex-diéta

A kellemest a hasznossal tipikus esete ez a fogyi-módszer, mert a kilók apadását a gyakori szextől reméli. Alapszabálya, hogy iktassunk minél több libidófokozó ételt a menünkbe, ezáltal fellendül a nemi életünk, a rendszeres lepedőakrobatika pedig felpörgeti a kalóriaégetést. Előírás, hogy hetente legalább 3-5 alkalommal legyen részünk szenvedélyes ágyjelenetben, ahol nem hagyunk mindent a pasira. A hancúrozáshoz egy spéci étrend hozza meg a kedvet, melynek alapfűszerei a ginzeng, a gyömbér és számos alacsony zsír-, valamint magas rosttartalmú étel, amiktől állítólag könnyebbnek, kívánatosabbnak érezzük magunkat. A rendszeres huncutkodás oké, de az már némi gondot okozhat, hogy az afrodiziákumoktól hemzsegő étrend miatt folyton a szexre gondolsz – és persze tudományosan ez a módszer sem bizonyított.

Csipkerózsika-diéta

Bár Csipkerózsika száz évig aludt, a róla elnevezett diéta hívei „csak” napokig teszik ezt. Mégpedig azért, mert amíg alszanak, addig sem esznek. Ennek érdekében képesek altatókkal tömni magukat, hogy minél tovább tartson az evésmentes időszak, és tuti megszabaduljanak néhány kilótól. Kétségtelen, hogy ez egy nagyon kényelmes módszer, de nagy fogyi sikereket nem lehet vele bezsebelni, a veszélyességi faktora pedig kiugróan magas, mert gyógyszerfüggőséghez és túladagoláshoz is vezethet. Ennyit egyetlen mínusz kiló sem ér meg!

Jégdiéta

A jeges vízre és a cukormentes jégkása kombinációjára esküszik a jégdiéta, amit egy amerikai gasztroenterológus dolgozott ki. Sikerét arra alapozza, hogy ha rendszeresen jeget eszünk, a szervezetünknek fel kell azt melegítenie az emésztéshez, és ez a többletmunka jelentősen felpörgeti az anyagcserét. Naponta kb. egy liternyi, extrán jeges víz elkortyolgatása kell ahhoz, hogy pár hét után minimális súlycsökkenésnek örülhessünk. Viszont a jéggel óvatosan kell bánni, mert egy litertől több jégmennyiség már negatívan befolyásolhatja a belső szervek egészséges működését, az állandó hűvös „rágcsának” pedig könnyen torokgyulladás lehet a vége.

Szájfény-diéta

Túl egyszerűnek tűnik egyetlen szájfénytől várni a csodát, ennek ellenére még ennek a módszernek is vannak követői. Ugyanis már létezik olyan szájfény, aminek a kilók apasztása az elsőszámú profilja. A spéci termék fő összetevője a supercitrimax nevű növényi kivonat, aminek valóban van étvágycsökkentő és anyagcsere-serkentő hatása, valamint azt is megakadályozza, hogy a szervezet a szénhidrátot zsírrá alakítsa. Az ötlet jó, ám a hatékonyság nem biztos, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket – inkább maradj a kedvenc szájfényednél!

A cikk a Wellandfit magazinban jelent meg.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X