Főoldal > MOZGÁS > „Gyaloglással az egészségesebb idősödésért”

„Gyaloglással az egészségesebb idősödésért”

egészséggyaloglásmozgáswellness
0

Írta:

Az együttes gyaloglás mint közösségi tevékenység különösen fontos és hasznos az „elmagányosodó” idős korban. A közösség segítő szerepe, a társasági kapcsolatok kialakítása, a rendszeres találkozások mind-mind egyben kommunikációs eszközök is. Az Európai Unióban 2007 az esélyegyenlőség éve. Felméréseik szerint Európában a legnagyobb hátrányos helyzetű társadalmi csoport a nyugdíjasok. Az OEFI – Országos Egészségfejlesztési Intézet – […]

Az együttes gyaloglás mint közösségi tevékenység különösen fontos és hasznos az „elmagányosodó” idős korban. A közösség segítő szerepe, a társasági kapcsolatok kialakítása, a rendszeres találkozások mind-mind egyben kommunikációs eszközök is.

Az Európai Unióban 2007 az esélyegyenlőség éve. Felméréseik szerint Európában a legnagyobb hátrányos helyzetű társadalmi csoport a nyugdíjasok.

Az OEFI – Országos Egészségfejlesztési Intézet – fővárosi mintaklubjának több éves működése során szerzett módszertani tapasztalatai alapján útmutató kiadványt készített, és régiónként egy-egy konferenciát szervezett. A cél: minél több kis klubközösség alakítása országosan a helyi, nyugdíjas együtt-gyaloglásra. Ezért a fővárosi záróeseményen a média által közvetített üzenetek segítségével is növelhető az újonnan alakuló gyalogló idős-közösségek száma.

A klubtagság minden nyugdíjas számára nyitott és ingyenes.

A Nemzeti Sport Hivatal „Tízezer lépés Gyalogló Programja” 2004 szeptemberében indult ingyenes lépésszámlálókkal. Ennek az országos hálózatnak egyik első tagja az OEFI klubja. A helyi klubalakítás lehetséges a „Tízezer lépés Gyalogló Programmal” is. A Területfejlesztési és Önkormányzati Minisztérium Sport szakállamtitkárságának a „Tízezer Lépés” programcélja, hogy egy apró készülék, a lépésszámláló segítségével az aktívan nem sportoló lakosságot is megfelelő mennyiségű mozgásra, egészségesebb életmódra késztesse klubrendszerben.
A honlap megnyitásával pályázni lehet  a megalakuló kluboknak a lépésszámlálókra.

Időpont : 2007. június 12. kedd, 9 órától 11 óráig
Helyszín : Margitsziget /Buda és Pest között/ a MAC Stadion (MAC Stadion – a Margithídtól 150 méter – régi nevén: Úttörő-stadion)

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet honlapja – Kattints ide!
A Tízezer Lépés Program honlapja – Kattints ide!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X