Főoldal > MOZGÁS > Zsírégetés hatékonyan

Zsírégetés hatékonyan

edzésfogyókúramozgássportzsírégetés
0

Írta:

Nem nehéz abba a hibába esni, hogy miután kemény munkával – edzésekkel és diétával – megszabadultunk néhány fölös kilótól, hagyjuk, hogy az említett dekák lassanként visszalopakodjanak ránk. Pedig sokan elkövetjük azokat a vétkeket, amelyek nem engednek majd kiszakadni a hízás-fogyás ördögi körébol, így aztán másról sem fog szólni az életünk, csak a mérleg mutatójának gondos […]

Nem nehéz abba a hibába esni, hogy miután kemény munkával – edzésekkel és diétával – megszabadultunk néhány fölös kilótól, hagyjuk, hogy az említett dekák lassanként visszalopakodjanak ránk. Pedig sokan elkövetjük azokat a vétkeket, amelyek nem engednek majd kiszakadni a hízás-fogyás ördögi körébol, így aztán másról sem fog szólni az életünk, csak a mérleg mutatójának gondos figyelgetésébol minden áldott reggel.

Legyünk okosak és kapcsoljunk tartósan zsírégető üzemre!

Az alábbi 5 pontot betartva saját testünk legjobb ellenőrévé válhatunk! Nem csak az úszógumi tűnik majd el, de a vágyott izom-zsír arány megtartására kényszeríthetjük a testünket. Vagyis: nem jön vissza az úszógumi, és lapos marad a has – hogy a legérzékenyebb testtájékokat említsük.

Sose egyél gyenge minőségű szénhidrátot tartalmazó ételt lefekvés előtt
Ide tartoznak a cukrot tartalmazó, valamint a túl sok gyártási folyamaton átesett, műanyag táplálékok is: édességek, sütikék, kenyérféleségek, ropogtatnivalók, de a legtöbb kukoricapehely és cukrozott müzliféleség és a gyümölcsök, dobozos gyümölcslevek is! Ezekből könnyen zsírlerakatok válhatnak!

Növeld bátran az izomtömeget!

0003277_1.jpg ()

Sokan észlelik, hogy kizárólag cardiomunkával nehezen tudnak lefogyni, vagy nem elégedettek az eredménnyel. Azért, mert a cardiomunka nem jár jelentős izomnövekedéssel, pedig a több izom alaphelyzetben is több kalóriát fog égetni! A súlyzós edzés pedig gyorsítja az anyagcserét, amely alapvető fontosságú az alacsony testzsír megtartásában.

Sose legyél túlzottan éhes!
Időzítsd az étkezéseket úgy, hogy időben egyél, amikor még nem vagy nagyon éhes. Ezzel egy időben kevesebbet is fogsz enni, mert nem érzed majd feltétlenül szükségesnek a nagy mennyiségű táplálékbevitelt.

Oszd két részre a hosszú cardiotréningeket!
A legújabb kutatások ugyanis azt mutatják, hogy ha reggel és este is csupán 30 percet cardioedzel, akkor a tested sokkal inkább a zsírégető modulon marad, mint egyetlen 60-perces tréninggel!

Egyél több rostban gazdag ételt!
Ezek ugyanis akadályozzák a túlzott zsírfelszívódást és tisztítják a bélcsatornát. A főzeléknövények és leveles zöldségek, valamint a korpa a legkiválóbb rostforrások!

Edzéstippünk:
Válaszd külön az 50 perc körüli izomépítő, és a rövidke fél óra körüli cardioedzéseket! Akár úgy, hogy egyiket reggel, másikat este, vagy egyik nap egy edzőtermi edzés, másnap 2 rövid kocogás kint, a fent említett módon. Így minden fontos faktor helyet fog kapni az edzésprogramodban!

Cikkünk szerzője a Fitnet alapító főszerkesztője.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X