Főoldal > MOZGÁS > Visszaszámlálás a bikiniszezonig

Visszaszámlálás a bikiniszezonig

karcsúsodástestzsír
0

Írta:

A nők 53 százaléka elégedetlen a testsúlyával, 43 százalékának pedig az alakját illetően akad kisebb-nagyobb kifogása – derült ki a Dove magyarországi felméréseiből. Saját tapasztalataink és körkérdésünk alapján a leggyakrabban kifogásolt testrészek: a has, a comb és a popsi. (Előkelő helyen végzett a mell is, ezen azonban plasztikai sebész igénybevétele nélkül csak keveset tudunk változtatni.) […]

0010095_1.jpg ()

A nők 53 százaléka elégedetlen a testsúlyával, 43 százalékának pedig az alakját illetően akad kisebb-nagyobb kifogása – derült ki a Dove magyarországi felméréseiből. Saját tapasztalataink és körkérdésünk alapján a leggyakrabban kifogásolt testrészek: a has, a comb és a popsi. (Előkelő helyen végzett a mell is, ezen azonban plasztikai sebész igénybevétele nélkül csak keveset tudunk változtatni.) A tavasz és a nyár közeledte pedig csak felerősíti aggodalmainkat, mivel épp ezek a testrészek azok, melyek a nyitott és testhez simuló ruhákban és persze a fürdőruhában a legkevésbé leplezhetők. Ám nincs semmi veszve, ha nem vagy elégedett azzal, amit a tükörben látsz, még épp elegendő időd van ahhoz, hogy nyárra úgy nézz ki, ahogy igazán szeretnél.

Kisebbítsd!

A has, a comb és a popsi az a három terület, ahová nőknél leginkább hajlamos lerakódni a zsír. Még az aerobik hőskorából származik egy közkeletű tévhit a nem kívánt domborulatok lefaragásával kapcsolatban: a hölgyek abban a szent meggyőződésben végezték a földön fekve a száz lábemelést oldalra, hogy ettől vékonyabb lesz a combjuk, és csinálták a végtelen számú felüléseket a has feleslegének eltüntetéséért. Valójában alkati adottság, hogy a test hol és milyen arányban raktározza el a zsírt, a fogyás menete azonban minden esetben ugyanaz. Szervezetünk akkor nyúl a zsírraktárakhoz, ha kevesebb energiát viszünk be, mint amennyit felhasználunk. Ilyenkor a felhalmozott zsírból nyeri a szükséges energiát. Tehát a fogyás két legfőbb tényezője az ésszerű diéta, és a testmozgás által elégetett energia. A szervezetnek azonban – legnagyobb sajnálatunkra – nem lehet megmondani, honnan használja el a felesleget, ez ugyanúgy genetikai adottság, mint az, hogy hová hízunk. Nem egyetlen helyről használ el sok zsírt, hanem mindenhonnan egy keveset, sőt még ezt sem egyenletesen.  Szomorú tény, de többnyire igaz, hogy ahová először hízunk, a felesleg onnan fog utoljára távozni.

A témáról bővebben a Wellness magazin áprilisi számában olvashatsz! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X