Főoldal > MOZGÁS > 5 trendi és karcsúsító mozgásforma

5 trendi és karcsúsító mozgásforma

aquafitnesscapoieranordic walkingpilates
0

Írta:

Hiába töltöd minden szabadidődet az edzőteremben, ha a megszokott mozgásformák már nem jelentenek számodra kihívást, az eredmény sem lesz ugyanaz. Azért, hogy a sport újból élvezetes legyen, próbálj ki új mozgásformákat! Összegyűjtöttük a legjobb és legdivatosabb sportokat. Feszes izmok nem csak táncosoknak: a pilatesJoseph Pilates az első világháború alatt fejlesztette ki ezt a speciális mozgásformát. […]

Hiába töltöd minden szabadidődet az edzőteremben, ha a megszokott mozgásformák már nem jelentenek számodra kihívást, az eredmény sem lesz ugyanaz. Azért, hogy a sport újból élvezetes legyen, próbálj ki új mozgásformákat! Összegyűjtöttük a legjobb és legdivatosabb sportokat.

Feszes izmok nem csak táncosoknak: a pilates
Joseph Pilates az első világháború alatt fejlesztette ki ezt a speciális mozgásformát. A módszer mégis az utóbbi évtizedekben vált igazán népszerűvé: Madonna, Julia Roberts és Jennifer Aniston után a Pilates az egész világot meghódította. A Pilates javítja a tartást, erősíti a hát és has mélyizmait, ezáltal nyújtja és karcsúsítja az alakot. A balettra és a jógára emlékeztető mozdulatokhoz egy speciális légzéstechnika is társul. A profi táncosok is nagyon szeretik a Pilatest, mert ez a mozgásforma nem terheli az ízületeket.

Hol próbálhatod ki?
Oktogon Tánc Centrum
Pilatespont Mozgás Stúdió

0011341_1.jpg ()

Sétálj a karcsúságért – avagy a nordic walking
Láttál már sílécekhez hasonló botokkal túrázó társaságot? Ők a hazánkban is egyre népszerűbb sportnak, a nordic walkingnak hódolnak. Ennek a Finnországból származó különleges sportnak számos előnye van a hétköznapi gyalogláshoz vagy kocogáshoz képest: megmozgatja az összes izmot, növeli az állóképességet, serkenti a vérkeringést, és nem utolsósorban remek zsírégető is! A nordic walking-ot bárhol kipróbálhatod, ha az alapokkal tisztában vagy. Akár egy parkban vagy a budai hegyekben is edzhetsz. Szerezd be a speciális botokat, bújj egy kényelmes cipőbe és irány a jó levegő! A nordic walking ideális hétvégi program lehet családok és baráti társaságok számára is.

Hol próbálhatod ki?
Magyar Nordic Walking Akadémia
Nordic Walking Sport

Zsírégetés a vízben: aquafitness  
A vízben végzett mozgás sok szempontból egészségesebb a szárazföldinél. Az aquafitnesst, azaz a vízitornát kezdetben csak a gyógytornászok alkalmazták, de mára már széles körben népszerűvé vált. Ha nem tudsz úszni, ne keseredj el: a gyakorlatokat mellmagasságig érő vízben – súlyzókkal vagy anélkül – végzik. Ez a mozgásforma azoknak is ajánlott, akik erős túlsúllyal vagy ízületi panaszokkal küzdenek. Ha igazi víz- és sportimádó vagy, az aquafitnessbe hamar bele fogsz szeretni! 

Hol próbálhatod ki?
Aquafitt Vízisport, BVSC uszoda, Komjádi Béla sportuszoda, Dagály uszoda, Szérüskert utcai uszoda, Rákoskeresztúri uszoda

Ősi mozdulatok modern köntösben: capoeira aerobik
A XVI. században a brazil rabszolgák egy, a tánchoz hasonló harcművészeti ágat hoztak létre – ez volt a capoiera. A capoiera az utóbbi néhány évben vált népszerűvé  Magyarországon. Nem sokkal utána megjelent  továbbfejlesztett, „békésebb” változata is: a capoiera aerobic. Ez a mozgásforma sokat megőrzött a capoiera alapvető jegyeiből, de merített az aerobic dinamikájából is. A capoiera aerobic egy rendkívül intenzív mozgásforma, amely egyszerre erősíti a hátat, a combot és a feneket. Ideális választás mindazok számára, akik az egész napos stressz után egy igazán  átmozgató edzésre vágynak.

Hol próbálhatod ki?
Casa De La Musica Tánciskola
Gold Sport és Szabadidőközpont 

Pörgesd fel magad fallabdával!
A squash vagy fallabda biztosan neked is ismerős az amerikai filmekből, de ennek a sportnak már nálunk is sok rajongója van. A játék leginkább a teniszhez hasonlít, azzal a különbséggel, hogy itt a két játékos nem egymásnak passzolja a labdát, hanem a falnak adogatják azt.  A squash nagyon intenzív sport, amely tetőtől talpig átmozgat és alaposan elfáraszt. Cserébe akár ezer kalóriát is elégethetsz egyetlen edzés alatt!

Hol próbálhatod ki?
Bővebb információ a Magyar Fallabda Szövetség oldalán


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X