Főoldal > MOZGÁS > A nap fogyókúrás tippje a WellnessCafétól

A nap fogyókúrás tippje a WellnessCafétól

diétafogyókúrakalóriawellness
0

Írta:

A nap fogyókúrás tippje – testedzés nagyobb túlsúllyal Azoknak, akik nagyobb – 10-15 kg vagy ennél nagyobb – súlyfeleslegük van, a személyi edzők nem ajánlják a futást. A futás, intenzívebb kocogás helyett minden napra iktass be egy kiadós sétát, mert ezzel kevésbé terheled  meg az izületeidet. Ha nincs kedved sétálni, akkor próbáld ki a kerékpározást, […]

0013563_1.jpg ()

A nap fogyókúrás tippje – testedzés nagyobb túlsúllyal

Azoknak, akik nagyobb – 10-15 kg vagy ennél nagyobb – súlyfeleslegük van, a személyi edzők nem ajánlják a futást. A futás, intenzívebb kocogás helyett minden napra iktass be egy kiadós sétát, mert ezzel kevésbé terheled  meg az izületeidet.
Ha nincs kedved sétálni, akkor próbáld ki a kerékpározást, az edzőtermi sífutó,- és evezőgépet: a talpat ezeknél a mozgásformáknál  nem éri ütődés, a térdek sem sérülnek, ezért azoknak is biztonságos, akiken kicsivel több zsírpárna van.

Az alakformálás természetesen nem tilos még akkor sem, ha 20 kilónyi felesleget kell ledolgoznod. Ebben az esetben azonban figyelj arra, hogy a gerinced ne erőltesd klasszikus felülésekkel, és olyan gyakorlatokat se végezz, amelyek során a térded túlterhelheted: vagyis bánj például óvatosan a hajlított térddel, terpeszállásban végezhető oldalra hajlításokkal. A súlyzók közül is a kisebbeket válaszd először. A súlyzókat egyébként a tempós gyaloglások során is segítségül hívhatod: ha hatékonyabb edzést szeretnél, gyalogláshoz is vegyél a kezedbe 0,5-1 kg-os súlyokat!


További cikkeink a témában

BiotechUSAOczella Eszter

20 perc otthoni edzés a kerek popsiért

Írta:
0

Az alakformálás ősszel sem állhat meg, a feszes és kerek popsi egész évben divatos. Bármilyen formában is vagy, egészen biztos, hogy neked is jól jön majd Oczella Eszter, a BioTechUSA profi fitneszversenyzőjének 20 perces, kezdőknek ajánlott popsiformáló videós edzése, amit felszerelés nélkül, otthon is rendszeresen végezhetsz és akár már 4 hét alatt látványos változásokat érhetsz el. (X)

Kövess Facebook-on!
X