Főoldal > MOZGÁS > Nagy a hasam, mit sportoljak? – A szakértő válaszol

Nagy a hasam, mit sportoljak? – A szakértő válaszol

derékdiétafogyókúrahas
0

Írta:

A hasunk és a derekunk sajnos nemcsak a bikiniszezonban van szem előtt. Szakemberek véleménye szerint innen a legkönnyebb ledolgozni a fölösleget. Ennek ellenére van akinek rendszeres mozgással és egészséges táplálkozással sem sikerül megszabadulnia hasat és a derekat ölelő párnácskáktól – vagy azért, mert nem olyanok a genetikai adottságai, vagy nem a számára megfelelő mozgásformát választja. Lássuk, milyen gyakorlatokat ajánl személyi edző szakértőnk – a már jól […]

A hasunk és a derekunk sajnos nemcsak a bikiniszezonban van szem előtt. Szakemberek véleménye szerint innen a legkönnyebb ledolgozni a fölösleget. Ennek ellenére van akinek rendszeres mozgással és egészséges táplálkozással sem sikerül megszabadulnia hasat és a derekat ölelő párnácskáktól – vagy azért, mert nem olyanok a genetikai adottságai, vagy nem a számára megfelelő mozgásformát választja. Lássuk, milyen gyakorlatokat ajánl személyi edző szakértőnk – a már jól ismert hasizomerősítésen túl – amelyekkel hatásosan meg lehet dolgoztatni ezt a két problémás testrészt. 

 

0013544_1.jpg ()

“Kedves Kinga!

28 éves, 173 cm és 64 kg vagyok. Az én problémám a derekammal és a hasammal van. Rendszeresen (akár naponta is) tornázom (ami lehet, hogy nem jó, mert növelem az izomtömeget – egy éve még csak 61 kg voltam) és időnként futok is, viszont erről a két testrészemről nem tudom ledolgozni a fölösleget. 
A futás sokat segít, de tavasszal begyulladt a térdízületem és azóta sajnos nem tudok annyit és annyiszor futni, amennyit és ahányszor szeretnék – azóta is fáj, ha kicsit erőltetem.

Kérdéseim:
1. Milyen hatásos gyakorlatot javasolnál a has-derék tájékra? 
2. A szobakerékpározás ugyanazt a hatást váltja-e ki a kalóriaégetés terén, mint a futás?

Köszönöm válaszodat!

Ági”

Kedves Ági!

Ha sokat és nagy súllyal tornázol, az valóban noveli az izomtömeget. Ettől azonban ne ijedj meg! Nem fogsz úgy kinézni, mint egy testépitő. Az izom nehezebb, mint a háj, ezert érzik sokan, hogy nem fogynak, de mivel testük tömörebb lesz, mégis vékonyabbnak tűnnek.

A futás az egyik legjobb zsírégető módszer, de ha a szobabiciklit elég intenzíven tekered, az is látványos eredményt hozhat.  Ne feledd: A bringán ülve a has és derék körüli izmok a futassal ellentétben sajnos kevésbé dolgoznak.

Próbálkozz a görkorival vagy az ellipszisjáróval is!

Jó edzést!

Kinga”


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X