Főoldal > MOZGÁS > Durva túlsúly hormonkezelés után – Mit sportoljak?

Durva túlsúly hormonkezelés után – Mit sportoljak?

hormonkezelésmozgássporttúlsúy
0

Írta:

Száz kg-on felüli testsúllyal nem könnyű ledolgozni a fölösleget. Különösen akkor, ha hormonkezelés és szülés után kezdtek szaporodni a kilóid, és akármit csinálsz, nem mozdul a mérleg nyelve. Ne ess pánikba! Lássuk, első lépésként milyen mozgásformákat javasol személyi edző szakértőnk. “Tisztelt Kinga! Többéves sikertelen próbálkozás után 2007-ben sikerült a második lombikprogam. 2008 januárjában szültem meg a kisfiaimat (Zétény 2850 […]

Száz kg-on felüli testsúllyal nem könnyű ledolgozni a fölösleget. Különösen akkor, ha hormonkezelés és szülés után kezdtek szaporodni a kilóid, és akármit csinálsz, nem mozdul a mérleg nyelve. Ne ess pánikba! Lássuk, első lépésként milyen mozgásformákat javasol személyi edző szakértőnk.

0013796_1.jpg ()

“Tisztelt Kinga!

Többéves sikertelen próbálkozás után 2007-ben sikerült a második lombikprogam. 2008 januárjában szültem meg a kisfiaimat (Zétény 2850 g, Barna 3000 g). 4 hónapos korukig szoptattam őket.
A lombikkezelés előtt 75 kg voltam, közvetlenül a terhesség előtt már 88 kg. Sajnos, nagyon sok  kiló feljött a hormonkezelés alatt. A szülést megelőző napon már 114-kg-ot mutatott a mérleg.
Most 96 kg vagyok, de 4 hónapja nem mozdul semmit a súlyom. Nem tudom, mit tegyek. Próbáltam edzőteremben edzeni és csak kardio edzést végezni, de semmit nem használt. Mit tegyek? Kérem, segítsen!

Tünde”

Szakértőnk válasza:

“Kedves Tünde!

Ha még van tejtermelés, akkor elképzelhető, hogy a szervezete hormonálisan regaszkodik a kilókhoz. Ha már nem szoptat, semmi akadálya egy komolyabb fogyókúrának, ami az étkezés gyökeres átalakítását jelenti. Ebben az ügyben keresse meg dietetikus kollégámat.
Mozgás terén valóban a kardio a megoldás: könnyű futás, séta, biciklizés. Idő híján a gyerekekkel gyors gyaloglás és kocogás is nagyon hatásos lehet.
Sajnos a szülés elötti hormonkezelések totál felborítják a hormonrendszert, ami sokszor csak évek alatt áll helyre. Ne legyen türelmetlen! Mozogjon naponta 1 órát az eredmény eléréséhez!

Jó edzést!
Kinga”

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X