Főoldal > MOZGÁS > Pénztárcakímélő karcsúsító tippek

Pénztárcakímélő karcsúsító tippek

mozgásspórolássport
0

Írta:

Szálkásíts hatékonyan és olcsón!   Mielőtt konditerem keresésre indulnál, érdemes elgondolkodnod, elsősorban mi vezérel. Ha „csak” fogyni vagy izmosodni szeretnél, remekül megteszik a kisebb, kevésbé felszerelt, olcsóbb termek is, ahová a belépő 800-1000 forintba kerül. – Szervezz otthoni tornát! Társulj néhány mozogni vágyó barátnővel, szomszédasszonnyal, ruházzatok be egy-két dvd-re, és hetente egy-két alkalommal járjatok össze egy […]

Szálkásíts hatékonyan és olcsón!  

Mielőtt konditerem keresésre indulnál, érdemes elgondolkodnod, elsősorban mi vezérel. Ha „csak” fogyni vagy izmosodni szeretnél, remekül megteszik a kisebb, kevésbé felszerelt, olcsóbb termek is, ahová a belépő 800-1000 forintba kerül.
– Szervezz otthoni tornát! Társulj néhány mozogni vágyó barátnővel, szomszédasszonnyal, ruházzatok be egy-két dvd-re, és hetente egy-két alkalommal járjatok össze egy kis közös tornára. A súlyzókat kiválthatjátok ásványvizes palackokkal, csupán egy tágasabb szobára, és egy dvd-lejátszóra lesz szükségetek.
– Ha a célod elsősorban a fogyás, belépőjegyre sem kell töltened. Amit a futópadon vagy a lépcsőzőgépen csinálsz, azt megteheted a szabadban is.
– A téli hónapokban kiváló karcsúsító alternatíva a korcsolyázás, amely remekül formálja a lábakat és a feneket, és ha egy órát intenzíven végigkorizol, büntetlenül marad a bőséges vacsora.
– Ha nem futja fitneszbérletre, bízd magad a változatosságra, és próbálj ki olyan helyszíneket, ahol az első alkalom kedvezményes áron vagy ingyen vehető igénybe.
– Amikor nincs sok időd, nem érdemes méregdrága fitneszcentrumba menni, mert az olyan luxusszolgáltatásokat, mint a jakuzzi, a szauna vagy a gőz úgysem tudod kihasználni az időhiány miatt.

0016358_1.jpg ()

Vedd fel a nyúlcipőt!

A nagyvárosokban élők gyakran arra fogják lustaságukat, hogy nem szeretnének szmogos és forgalmas helyeken futni. Pedig szép számmal akadnak vonzó helyszínek a fővárosban is, ilyen a Normafa, a felújított Kopaszi-gát, Kamaraerdő, a Hajógyári- vagy a Margitsziget, de a lakóhely közelében lévő sportpályák is ideális helyszínek lehetnek.
– Ha most barátkozol a futással, nem kell azonnal méregdrága felszerelésre beruháznod. Az első és legfontosabb, hogy a cipőd jó kiképzésű, vízhatlan és strapabíró legyen.
– Keress a neten futó- vagy gyaloglóklubot, ahová ingyenesen vagy csak jelképes összegért csatlakozhatsz. A társak húzóerőt is jelentenek majd, és kevésbé lesz alkalmad a lógásra.
– Tavasztól őszig számtalan ingyenes utcai futóversenyen vehetsz részt, kezdd el már most a készülést, a kitűzött cél biztosan motiválni fog. A versenyekről itt tájékozódhatsz: www.bsi.hu
– Nagyobb sportáruházakban már pár ezer forintért vásárolhatsz nordic walking botokat, amelyekkel aztán bármilyen kiránduló-útvonalat bebarangolhatsz, és jó sok kalóriát elégethetsz.

Csobbanj!

Az úszás minden porcikádat átmozgatja, és nem csupán fizikai erőnlétedet fokozza, a lelkedet is pihenteti. Ha némi változatosságra vágysz, vegyél részt aquafitneszen, amelynek gyakorlatait később egyedül is gyakorolhatod a vízben.
– Térképezd fel, hogy a közeledben milyen uszodák vannak, ehhez segítségedre lehet a www.uszoda.lap.hu és a www.uszas.lap.hu internetes oldal.
– A fürdők nagy részét jelentős kedvezménnyel vagy ingyen látogathatod, ha rendelkezel szakorvosi beutalóval.
– Sok uszodában a délutáni óráktól edzéseket tartanak, ilyenkor kevesebb pályát lehet használni. Ezért érdemes inkább a reggeli órákban leróni a napi mozgáspenzumodat.

Ha még többet szeretnél megtudni a témáról, lapozd fel a Wellness magazin januári számát!

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X