Főoldal > MOZGÁS > A 3 legvagányabb, stresszoldó, karcsúsító mozgásforma

A 3 legvagányabb, stresszoldó, karcsúsító mozgásforma

harcmozgássport
0

Írta:

Mindig azt gondoltad, hogy a küzdősport és a harcművészet csak férfiaknak való? Pedig ahhoz, hogy kipróbáld, nem kellenek óriási izmok – nem véletlen, hogy egyre több nő választja ezeket a mozgásformákat! Íme a Wellnesscafe három kedvence! Krav-maga Ha nemcsak a testedet szeretnéd formálni, hanem azt is meg akarod tanulni, hogyan védheted meg magad, ha megtámadnak […]

Mindig azt gondoltad, hogy a küzdősport és a harcművészet csak férfiaknak való? Pedig ahhoz, hogy kipróbáld, nem kellenek óriási izmok – nem véletlen, hogy egyre több nő választja ezeket a mozgásformákat! Íme a Wellnesscafe három kedvence!

Krav-maga

Ha nemcsak a testedet szeretnéd formálni, hanem azt is meg akarod tanulni, hogyan védheted meg magad, ha megtámadnak az utcán, próbáld ki a krav-magát! Ezt a harci stílust az izraeli hadseregben fejlesztették ki úgy, hogy nők is könnyen elsajátíthassák és használhassák – a rúgások, az ütések és a lefogások egyszerűek, gyorsan megtanulhatóak! A mozdulatokat az órákon egyénileg és párban is gyakorolhatod, de csakis alapos bemelegítés után. A krav-maga ugyanis garantáltan megdolgoztatja az összes izmodat!
Miért érdemes kipróbálnod? 
Amellett, hogy nagyobb biztonságban érezheted magad pár önvédelmi mozdulattal a tarsolyodban, a krav-maga segít megszabadulni a mindennapi stressztől és feszültségtől! Alaposan megmozgatja az összes porcikádat, erősíti a comb-, a fenék- és a karizmokat!
Hol próbálhatod ki?
RekaGym (1164 Budapest, Batthyány Ilona u. 8/b, www.rekagym.hu)
Arnold Gym (1037 Budapest, Szépvölgyi út 15., www.arnoldgym.hu)

0017375_1.jpg ()

Tai Ji Quan

A Tai Ji Quan egy több mint kétezer éves kínai harcművészet, amely fejleszti a belső erőt és egyensúlyt, ezért ha nem tudsz megbirkózni a feszültséggel és az idegességgel, számodra ez a tökéletes mozgásforma! A Tai Ji Quanhoz nem kell semmiféle speciális felszerelés, csupán türelem és kitartás – a lágy, egyenletes, folyamatos mozgás, a meditációs és relaxációs gyakorlatok harmonikus tudatállapotba emelnek, és a szervezet belső energiáinak szabad áramlását ösztönzik, így egy-egy óra után teljesen frissnek és energiával telinek érzed majd magad!
Miért érdemes kipróbálnod?
Mivel a Tai Jiban központi szerepe van a helyes, mély légzésnek, jó hatással van a tüdőre és a légzőrendszerre, de javítja a vérkeringést, és csökkenti a magas vérnyomást is. Segít leküzdeni a stresszt, sőt még fogyaszt is: felgyorsítja az emésztést, ráadásul a problémás csípő- és lábizmokat is megdolgoztatja!
Hol próbálhatod ki?
Kleopátra Fitness Wellness (1133 Budapest, Gogol u. 5-7., www.kleopatrafitnesz.hu)
Padma Jógastúdió (1148 Budapest, Bánki Donát u. 62., www.jogastudio.hu)

Kendo

Mindig is érdekelt a szamuráj harcművészet? Akkor itt az ideje, hogy kipróbáld a Kendót: ez a japán küzdősport szigorúan szabályozott mozdulataival megtanít arra, hogyan használhatod tudatosan a testedet, és hogyan maradhatsz higgadt a legnagyobb stresszhelyzetben is. A Kendóhoz nem kell semmiféle előképzettség, hiszen hosszas gyakorlással bárki el tudja sajátítani a lépéseket és a bambuszkard forgatását, viszont speciális felszerelésre, kesztyűre, sisakra és mellvértre szükséged lesz!
Miért érdemes kipróbálnod?
Mert növeli az állóképességet, javítja a testtartást, és megmozgatja a láb-, a hát- és a karizmokat is. A Kendo emellett a lélekre is jó hatással van: megnyugtat az egész napi rohanás után, és türelemre tanít.  
Hol próbálhatod ki?
Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub (1116 Budapest, Sipos Pál u. 44., www.budapestkendo.hu)
Magyar-Japán Kendo Klub (1063 Budapest, Vörösmarty u. 51/a)

Képek forrása: Profimédia    


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X