Főoldal > MOZGÁS > Így találd meg a saját táncstílusod!

Így találd meg a saját táncstílusod!

férfimozgássportszórakozástánc
0

Írta:

Ha zenét hallasz, viszketni kezd a talpad, és rögtön ütemre mozdul minden porcikád? Évek óta szeretnél egy tánciskolába beiratkozni, de eddig sosem volt időd és energiád, netán a megfelelő partner hiányzott hozzá? Ha táncolni szeretnél, ne keress több kifogást! De vajon a klasszikus társastáncot, a rock and roll-t, netán a hip-hop-ot lenne-e érdemes kipróbálnod? Most […]



Ha zenét hallasz, viszketni kezd a talpad, és rögtön ütemre mozdul minden porcikád? Évek óta szeretnél egy tánciskolába beiratkozni, de eddig sosem volt időd és energiád, netán a megfelelő partner hiányzott hozzá? Ha táncolni szeretnél, ne keress több kifogást! De vajon a klasszikus társastáncot, a rock and roll-t, netán a hip-hop-ot lenne-e érdemes kipróbálnod? Most segítünk a döntésben – eláruljuk, melyik stílus illik hozzád a leginkább!

Forróvérűeknek – a latin táncok  

Úgy érzed, tele vagy szenvedéllyel, és ezt másoknak is megmutatnád? Ha igen, akkor a standard latin táncokat éppen neked találták ki! A Dél- Amerikából származó sambát, rumbát és cha-cha-cha-t a jellegzetes csípőmozgás teszi olyan erotikussá, a falatnyi ruhákban hajladozó táncosnők pedig egyszerűen gyönyörű látványt nyújtanak! A tánc nyelvén szinte bármit elmondhatsz a férfi és a nő örök harcáról, a csábításról és az odaadásról, a hódításról és az elutasításról – kell ennél több érv a latin táncok mellett?

0017770_1.jpg ()

Retro-fanatikusoknak – a rock and roll

A nyolcvanas években még csak totyogtál, ezért a fergeteges házibuli-korszakrot is csak a szüleid történetei alapján ismered? Még szerencse, hogy idén is tombol a retro-láz: a hajdani nagy rock and roll slágerekre most végre te is rophatod! Ahhoz, hogy igazán stílusos legyél, csak egy bő szoknyára és egy színes hajpántra lesz szükséged – no és természetesen arra, hogy elsajátítsd a rocky alaplépéseit! A swing, a boogie-woogie, a jive és más táncok elemeinek ötvözetéből kialakult rock and roll népszerűsége az ötvenes évek óta töretlen, ezért neked is minden buliban sikered lesz vele!

A kifinomult és elegáns nőnek – a keringő

Gyönyörködve bámulod a kosztümös filmek bálozóit, akik abroncsos ruháikban andalító keringődallamokra lejtenek? Ha a klasszikus eleganciát kedveled, és nosztalgiázva gondolsz vissza a régebbi korokra, akkor a keringő a neked való táncstílus! A bécsi vagy angol keringővel már a társastánc tanfolyamok legelső óráin megismerkedhetsz. A két keringőtípus főleg tempójában különbözik: míg az angol keringőre a lassú, méltóságteljes előadásmód a jellemző, addig a bécsi keringő táncosai szinte repülnek a parketten. A keringő az egyik legegyszerűbb tánctípus, így az alaplépéssel biztosan nem lesz problémád, a szép tartásra azonban mindig figyelj oda!

Belevaló táncrajongóknak – a hip-hop

Szívesen hallgatsz rap-et, szereted az oldalzsebes nadrágot, és a videóklipekben lenyűgöznek a hip-hop táncosok ruganyos mozdulatai? A hip-hop a bronx-i feketék utcai stílusaként született valamikor a hetvenes években, mára azonban még a legexkluzívabb tánciskolákban is elfogadottá vált. A hip-hop és a break nagyon dinamikus, látványos mozgásformák – egy ilyen táncóra két aerobic edzéssel is felér! Hip-hopot táncolva elképesztő dolgokat művelhetsz a testeddel, még akkor is, ha a fejen pörgést kihagyod inkább. Ha a hagyományosan „nőies” tánctípusokat nem érzed a sajátodnak, és inkább valami keményebb és dögösebbre vágysz, akkor a hip-hopot pont neked találták ki! 

érzéki nőnek – a hastánc

Ha hastáncbemutatót látsz, mindig elcsodálkozol a táncosnők gömbölyded, mégis hihetetlenül szexi alakján? Talán ez az egyetlen mozgásforma, amelynél nem okoz hátrányt, ha a csípődön vagy a derekadon van némi felesleg – sőt, néhány apró párnácska kifejezetten előnyös lehet! A hastánc a legnőiesebb tánctípus, a has és a csípő mozgása ugyanis utánozhatatlanul erotikus látványt nyújt. Ha szeretnél tökéletesen birtokában lenni a vonzerődnek, akkor iratkozz be egy hastánc tanfolyamra, és vedd le a pasikat a lábukról!

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X