Főoldal > MOZGÁS > 3 páros zsírégető páros mozgásforma

3 páros zsírégető páros mozgásforma

gyorstollaslabdalábteniszmozgássportsquash
0

Írta:

Pörgesd fel magad egy kis játékkal – tedd félre a súlyzót és a ferdepadot, inkább próbálj ki izgalmas labdajátékokat! SquashElég egyszer kipróbálnod a fallabdázást, biztosan beleszeretsz a játékba! A squash egye népszerűbb sport, nem véletlenül – egyszerűek a szabályai, és mivel gyorsan elsajátíthatod a megfelelő mozdulatokat, már az első alkalommal izgalmas és élvezetes meccset játszhatsz! […]

Pörgesd fel magad egy kis játékkal – tedd félre a súlyzót és a ferdepadot, inkább próbálj ki izgalmas labdajátékokat!

Squash

Elég egyszer kipróbálnod a fallabdázást, biztosan beleszeretsz a játékba! A squash egye népszerűbb sport, nem véletlenül – egyszerűek a szabályai, és mivel gyorsan elsajátíthatod a megfelelő mozdulatokat, már az első alkalommal izgalmas és élvezetes meccset játszhatsz! A squash-t egy körülbelül tíz méter hosszú és hat és fél méter széles teremben játsszák, egy különleges gumilabdával és a tenisznél kisebb ütőkkel. A játékosoknak úgy kell a főfalra ütni a labdát, hogy az ellenfél ne tudja visszaütni azt, de a szervát további szabályok is kötik.
Miért érdemes kipróbálnod?
Ha unod már az egyhangú edzéseket, próbáld ki a squash-t! Úgy mozgatja meg az összes izmodat, hogy közben egy percig sem unatkozol, sőt! Mivel a játék sok futást igényel, ez a mozgásforma alaposan edzi a lábakat, az ütögetés pedig a karjaidat erősíti. A fallabdázás ezen kívül védi a szív- és érrendszert, és pár perc alatt feloldja a stresszt és a feszültséget!

0018483_1.jpg ()

Gyorstollaslabda

Gyermekkorodban imádtad a tollaslabdát? Akkor a speedminton, vagyis a gyorstollaslabda a neked való páros sport – ez a mozgásforma a teniszt, a squash-t és a tollaslabdázást ötvözi magában. A titka egy különleges labda, amely közel 290 km/órás sebességre képes felgyorsulni, illetve egy alumíniumból készült ütő. A speedminton szabályai a teniszéhez és a hagyományos tollaslabdához hasonlóak, de nem kell hozzá háló: mivel a hihetetlen sebességre elgyorsuló labdát visszaüti önmagában sem könnyű, játszhatjátok akár különösebb szabályok nélkül is.
Miért érdemes kipróbálnod?
Mert bárhol, bármikor játszhatsz gyorstollaslabdát – az éjszakai labdával és a világító patronnal akár éjszaka is! Mivel a labda nagyon gyorsan mozog, alaposan megmozgatja az összes testrészedet, többek között formálja a comb- és fenékizmaidat, és az állóképességededet is erősíti!

Lábtenisz

Egyre több rajongója van a lábtenisznek, amely legalább annyira izgalmas, mint egy teniszmérkőzés, és legalább annyira megdolgoztatja a lábizmaidat, mint a foci! A játékhoz csak egy kifeszített teniszháló és egy focilabda kell, és már kezdhetitek is! A szabályok egyszerűek: a cél az, hogy úgy rúgd át a labdát az ellenfele térfelére, hogy csak egyszer érjen a talajhoz. A pontokat általában tizenegy-tizenötig számolják A profi versenyzők természetesen ennél jóval szigorúbb szabályokkal, és speciális pályán játszanak.
Miért érdemes kipróbálnod?
A lábtenisz kifejezetten nyári sport, egyre több strandon találhatsz lábteniszpályát, így egyszerre szórakozhatsz, és dolgozhatod le a plusz kilókat! Ez a tökéletes mozgásforma számodra akkor, ha nem vagy elégedett a vádliddal vagy a combjaiddal, az erőteljes rúgások ugyanis alaposan megdolgoztatják az izmaidat!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X