Főoldal > MOZGÁS > 20 kiló fölösleg van rajtam, mit tegyek? – Béres Alexandra válaszol

20 kiló fölösleg van rajtam, mit tegyek? – Béres Alexandra válaszol

Béres Alexandradiétafogyókúra
0

Írta:

Kedves Alexandra! Sajnos az utóbbi közel 1 évben 20 kg-ot híztam! Most 78 kg vagyok. 2 problémám van: elég magas a testzsír százalékom és a derék-cspő hányadosom is túllépi az egészséges határokat! Milyen gyakorlatokat végezzek és hányszor, hogy erősödjek és fogyjak is? Valamint az étkezésemben mire figyeljek oda? Válaszodat előre is köszönöm! Egy levélíró Kedves […]

Kedves Alexandra!

Sajnos az utóbbi közel 1 évben 20 kg-ot híztam! Most 78 kg vagyok. 2 problémám van: elég magas a testzsír százalékom és a derék-cspő hányadosom is túllépi az egészséges határokat! Milyen gyakorlatokat végezzek és hányszor, hogy erősödjek és fogyjak is? Valamint az étkezésemben mire figyeljek oda? Válaszodat előre is köszönöm!

Egy levélíró

Kedves Levélíró!

Fontos lenne, hogy megtaláld az okát a hirtelen testsúly változásodnak. 20 kg 1 év alatt mindenképpen elgondolkodtató, és valamilyen életmódváltozást igényel.

Mit tehetsz?

  • Mozgásban először nem foglalkoznék az erősítéssel, hanem az első 10 kg leadásáig a testsúlycsökkenést irányoznám elő inkább. Ezt kardiomozgással tudod a legkönnyebben elérni, amelyet egy héten 4-5-ször legalább 45 – 60 percben folyamatosan kellene végezni. 
  • Két lehetőséget írok: ha nem tudsz lemenni edzőterembe, akkor választhatod a lassú kocogást, a nagyon gyors sétát, a kerékpározást (legalább 100 perc), görkorizást.
  • Ha van lehetőséged edzőteremben edzeni, akkor válaszd az elliptikus futógépet, taposógépet vagy a futópadot.
  • A Súlykontroll programot ajánlom figyelmedbe, hiszen ez komplex módon tartalmazza az étkezéssel kapcsolatos összes jó tanácsot. Ingyenesen elérheted a www.beresalexandra.hu és a www.wellandfit.hu oldalán. Ha megismerkedtél az alapokkal, és maradt még kérdésed a megvalósítással kapcsolatban nyugodtan kérdezz online felületünkön.

Béres Alexandra

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X