Főoldal > MOZGÁS > Zsírégető, keringésjavító – Itt a Cardio-tenisz!

Zsírégető, keringésjavító – Itt a Cardio-tenisz!

cardio-teniszmozgássporttenisz
0

Írta:

A cardio-teniszt a világon mindenhol csak erre kiképzett szakemberek oktathatják. A foglalkozásokat 6-8 fős csoportokban tartják. Minden tenisz óra három részből áll. A bemelegítő és a levezető, lazító szakaszok közé ékelődik a komolyabb teljesítményt igénylő „sportosabb” rész. A gyakorlatot a sportolók ütővel a kézben végzik, de néhány gyakorlatnál előkerül a labda is. A ritmust a zene diktálja. Az […]

A cardio-teniszt a világon mindenhol csak erre kiképzett szakemberek oktathatják. A foglalkozásokat 6-8 fős csoportokban tartják. Minden tenisz óra három részből áll. A bemelegítő és a levezető, lazító szakaszok közé ékelődik a komolyabb teljesítményt igénylő „sportosabb” rész.

A gyakorlatot a sportolók ütővel a kézben végzik, de néhány gyakorlatnál előkerül a labda is. A ritmust a zene diktálja. Az edzések alkalmával olyan gyakorlatok végezhetők, amelyek a teniszezés szempontjából is rendkívül hasznosak.

A cardio-tenisz nagy hangsúlyt fektet a szív-és vérkeringési rendszerre, éppen ezért a gyakorlatok között alig van pihenő, így a pulzusszám is szinte állandóan magasan marad. Ez a mozgásforma jól megdolgoztatja az egész testedet és hatékonyan égeti a zsírt. Ennek ellenére a cardio-tenisz rajongói úgy vélik, hogy lényegesen kevésbé fáradnak el egy ilyen edzésen, mint futópadon vagy szobabiciklin, mert a kardio-tenisz sokkal játékosabb a monoton mozgásformáknál.

Van még egy nagy előnye az új edzésformának: itt elérő tudásszintű teniszezők is nyugodtan edzhetnek együtt, így olyan párok, akik eddig „normál” teniszezés alkalmával nem tudtak együtt sportolni, most ismét egymásra találhatnak.

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X