Főoldal > MOZGÁS > A 4 legjobb őszi kirándulóhely

A 4 legjobb őszi kirándulóhely

arborétumborkóstoláserdőkiránduláskirándulóhelyőszparktermészet
0

Írta:

Potyognak a vadgesztenyék, sárgulnak a levelek, a gyerekek pedig megint a hátukra kapott iskolatáskával indulnak útnak reggelente – akár tetszik, akár nem, az ősz most már visszavonhatatlanul beköszöntött… Ha viszont itt van, akkor használd a langyos szeptemberi napokat arra, amire a leginkább valók: kirándulj minél többet! Akár a borospincéket látogatod szívesen, akár a régi várakat […]

Potyognak a vadgesztenyék, sárgulnak a levelek, a gyerekek pedig megint a hátukra kapott iskolatáskával indulnak útnak reggelente – akár tetszik, akár nem, az ősz most már visszavonhatatlanul beköszöntött… Ha viszont itt van, akkor használd a langyos szeptemberi napokat arra, amire a leginkább valók: kirándulj minél többet! Akár a borospincéket látogatod szívesen, akár a régi várakat vagy a szépen gondozott parkokat és arborétumokat szereted, az idei őszön is megtalálhatod a kedvedre való helyszínt. Most bemutatjuk a négy legjobb kirándulóhelyet!

Szüretelj Tokajban!

Még élénken él benned az emlék, ahogy nyáron a Hegyalja Fesztiválon tomboltál, vagy pont azt sajnálod, hogy nem sikerült eljutnod az egyre rangosabbá váló zenei eseményre? Akár ott voltál a Hegyalján, akár nem, most itt a lehetőség, hogy ellátogass Tokajba – ha fesztiválozni nem is, de egy kis túrára és borkóstolásra mindenképp!
Tippünk: A szeptember végén-október elején kezdődő szüreti időszak alatt több helyi panzióban vagy fogadóban szerveznek szüreti hétvégéket, ahol te magad is szedheted, taposhatod, préselheted a szőlőt, egyes helyeken pedig még az elkészült mustot is hazaviheted!

Hajózz Szarvason!

Az erdei túrákhoz és a hegymászáshoz nincs túl sok kedved, a kiépített parkokban vagy arborétumokban viszont szívesen sétálsz? A Szarvasi Arborétum ilyenkor ősszel különösen szép, hiszen a kert mintegy 1600 fa- és cserjefajtája legalább ennyiféle színben pompázik, de rengeteg rovar- és madárfajt is megfigyelhetsz.
Tippünk: A Szarvasi Arborétum páratlan szépségéhez hozzájárul az is, hogy a Körös partján fekszik. Ha szép marad az idő, akkor egészen novemberig indítanak hajókirándulásokat – ezt semmiképpen ne hagyd ki, ha az arborétumban jársz!

0021190_1.jpg ()

Sétálj Zebegényben!

Kevés az időd, és nem szeretnél a fővárostól messzire utazni? Akkor kirándulj a Dunakanyarba, és látogasd meg festői szépségű Zebegényt! A Börzsöny lábainál fekvő kis falu hangulatos utcácskái szinte időutazásra csábítanak – nem csoda, hogy a környék az itt megtelepedő Szőnyi István festőművészt is gyakran megihlette!
Tippünk: Zebegényben megtekintheted Szőnyi István emlékházát, a szépen felújított Dőry-kastélyt, Nemzeti Hőseink szabadtéri emlékhelyét, és a harmincas évek stílusát őrző Napraforgó-parasztházakat is!

Barangolj Siklóson!

Gyerekkorodban te is rajongtál a történelmi képregényekért, könyvekért? Ha szereted a történelmi emlékeket, és szívesen barangolsz várakban vagy kastélyokban, akkor látogass el Siklósra! A siklósi várat valamikor a tatárjárás után kezdték építeni, és az építtető Siklósi család után előbb a Garaiak, majd Corvin János, később pedig a Batthyányak birtokolták. Siklóson egyébként mostanában igencsak pezseg az élet, hiszen a nyáron a Tenkes kapitánya című musicalt is itt mutatták be!
Tippünk: Ha szeretnél Siklósra kirándulni, akkor ezt még idén novemberig tedd meg, utána ugyanis a vár rekonstrukciója miatt legalább egy évre bezárják a kapukat! Ha a történelmi sétában elfáradtál, ugorj át a szomszédos Villányba, ahol jóféle borok kóstolgatásával fejezheted be a túrát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X