Főoldal > MOZGÁS > Bomba alakra vágysz? 3 eszköz, ami segíthet!

Bomba alakra vágysz? 3 eszköz, ami segíthet!

edzőtársfekvőtámaszfreestylergyűrűpilatespush up bar
0

Írta:

Ha nem tudod, hogyan dobhatnád fel a mindennapos edzéseket, szerezz be néhány új fitneszeszközt – ezek nemcsak a kedvedet hozzák meg a sportoláshoz, de a gyakorlatokat is színesebbé és hatékonyabbá teszik! 1. Pilates gyűrű Meg vagy elégedve a Pilates hatékonyságával, de szeretnéd kicsit feldobni az otthoni edzéseket? Akkor szerezz be egy Pilates gyűrűt, amellyel még […]

Ha nem tudod, hogyan dobhatnád fel a mindennapos edzéseket, szerezz be néhány új fitneszeszközt – ezek nemcsak a kedvedet hozzák meg a sportoláshoz, de a gyakorlatokat is színesebbé és hatékonyabbá teszik!

1. Pilates gyűrű

Meg vagy elégedve a Pilates hatékonyságával, de szeretnéd kicsit feldobni az otthoni edzéseket? Akkor szerezz be egy Pilates gyűrűt, amellyel még intenzívebbé és változatosabbá teheted a gyakorlatokat! A gumival bevont, pillekönnyű rugós gyűrű összenyomásával és szétfeszítésével nemcsak a kar- és a mellizmaidat erősítheted, hanem alaposan megdolgoztathatod a belső- és külső combodat, illetve a hátsódat is – minden attól függ, hogy a kezedbe fogod, a törzsed és a karod vagy a térdeid közé szorítod a gyűrűt!
Miért érdemes kipróbálnod?
A Pilates gyűrűvel végzett gyakorlatok úgy mozgatják át a testedet, hogy közben kímélik az ízületeidet, ezért akár műtétek utáni erősítésre is alkalmas – ilyen esetben azonban mindig kérj tanácsot az orvosodtól és egy személyi edzőtől! Ráadásul a gyűrűt nemcsak a Pilateshez használhatod: tökéletes eszköz a gerinctornához, a jógához, a strechinghez és a mélyizomtornához is!

2. Push Up Bar és Perfect Push Up

Ha elsősorban a kar-, hát- és mellizmaidat szeretnéd formálni és erősíteni, a Push Up Bar a neked való otthoni edzőtárs – ez a fitneszeszköz nem más, mint két kipárnázott fogantyú, amely fekvőtámaszozás közben védi a kezed, és stabil támasztást ad a testednek. Mivel a testsúlyod ennek köszönhetően egyenletesen oszlik el, nemcsak pontosabban tudod végrehajtani a gyakorlatokat, de biztonságosabbá is teheted az edzést! Ha pedig már unod a sima fekvőtámaszokat, próbáld ki a forgatható kapaszkodókkal ellátott Perfect Push Upot, amely lehetővé teszi, hogy karhajlítás közben szabadon mozoghasson a csuklód, így mozgatva meg még több izmot.
Miért érdemes kipróbálnod?
A Push Up Bar és a Perfect Push Up csökkenti a csuklódra és a könyöködre nehezedő nyomást – így kisebb eséllyel rándul vagy húzódik meg a kezed! Ráadásul ezekkel a speciális fogantyúkkal nemcsak a hagyományos testhelyzetben végezhetsz fekvőtámaszokat, hanem ülve és kombinált edzés formájában, egy labdán is.

0021487_1.jpg ()

3. Freestyler

Ezzel a vadonatúj és különleges fitneszeszközzel több mint ezerféle gyakorlatot végezhetsz, így kivétel nélkül az összes izomcsoportodat megmozgathatod! A Freestyler első ránézésre egy szörfdeszkához hasonlít, amelyhez fogókkal és bokára illeszthető pántokkal ellátott gumiköteleket erősítettek – csupán annyi a dolgod, hogy rögzítsd a köteleket, és elkezdj mozogni. Szinte bármilyen edzéstípus közül választhatsz, a Freestyler nem fog akadályozni a mozgásban, viszont a gumikötelek ellenállásának köszönhetően keményebb munkára kényszeríti az izmaidat! Használhatod Pilateshez, sima aerobikhoz vagy bármilyen dance-aerobikhoz!
Miért érdemes kipóbálnod?
A Freestyler nagyon sokoldalú: nemcsak azért, mert különböző mozgásformákhoz használhatod, hanem azért is, mert erőnléttől és kortól függetlenül bárki edzhet ezzel a fitneszeszközzel – a Freestylerhez különböző erősségű gumikötelek tartoznak, ezek közül kell kiválasztanod a fizikumodnak megfelelőt!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X