Főoldal > MOZGÁS > Így dobd le a nyári pluszkilókat! – 3 extra tipp

Így dobd le a nyári pluszkilókat! – 3 extra tipp

eskrimagymstickkinesismozgásmozgásformasport
0

Írta:

Bár lassan vége a nyárnak és a bikiniszezonnak, ne engedd, hogy visszatérjenek a pluszkilók! A Wellnesscafe összegyűjtötte neked az indiánnyár három legizgalmasabb mozgásformáját! 1. Kinesis Már unod a súlyzókat, a ferdepadot és az evezőgépet is? Akkor tedd félre a hagyományos edzőtermi gépeket, és próbáld ki a Kinesist – ezzel a különleges, fémcsövekből, illetve a háromszázhatvan […]

Bár lassan vége a nyárnak és a bikiniszezonnak, ne engedd, hogy visszatérjenek a pluszkilók! A Wellnesscafe összegyűjtötte neked az indiánnyár három legizgalmasabb mozgásformáját!

1. Kinesis

Már unod a súlyzókat, a ferdepadot és az evezőgépet is? Akkor tedd félre a hagyományos edzőtermi gépeket, és próbáld ki a Kinesist – ezzel a különleges, fémcsövekből, illetve a háromszázhatvan fokban mozgatható, fogantyúkkal ellátott kábelekből álló fitneszgéppel az összes izomcsoportodat alaposan megdolgoztathatod. A kábelrendszer segítségével több mint kétszázféle gyakorlatot végezhetsz: ha régóta nem sportolsz, kezdj a legegyszerűbb alapmozdulatokkal, ha viszont rendszeresen mozogsz, próbáld ki a komoly összpontosítást igénylő mozgáskombinációkat! A gyakorlatok egy része gyorsan és hatékonyan égeti a zsírt, más mozdulatok azonban elsősorban az ellazulást, a relaxációt szolgálják.
Miért érdemes kipróbálnod?
A Kinesis nemcsak a pluszkilóktól és a zsírpárnáktól szabadít meg, hanem a mozgáskoordinációdat is fejleszti: mivel a haladóknak ajánlott gyakorlatok rendkívül összetettek, csak akkor tudod őket elvégezni, ha kizárólag a testedre és a mozdulataidra koncentrálsz. Akkor is érdemes a Kinesist választanod, ha folyamatosan nyak- és hátfájással küszködsz, vagy ha a testtartásoddal van problémád!

0021063_1.jpg ()

2. Eskrima

Ha mindig is érdekelt a harcművészet, és szeretnél kipróbálni egy közel ötszáz éves önvédelmi módszert, az Eskrima a neked való mozgásforma! Ez a Fülöp-szigetekről származó harci rendszer látványos bottechnikája miatt vált világhírűvé: a hatvanöt-hetven centiméter hosszú bottal végzett mozdulatokhoz nem annyira erőre, mint inkább gyorsaságra és ügyességre van szükséged. A „harc” folyamatos összpontosítást igényel, így egy edzés nemcsak a testedet dolgoztatja meg, hanem a stressztől és a feszültségtől is megszabadít.
Miért érdemes kipróbálnod?
Az Eskrima a bottal végzett mozdulatoknak köszönhetően erősíti a kar- és hátizmaidat, és alaposan megdolgoztatja az egész felsőtestedet. És persze arról sem szabad megfeledkezned, hogy az Eskrima mozdulataival valóban megvédheted magad egy esetleges támadáskor!

3. Gymstick

Sokoldalú, egyszerű használni, és csak kis helyet foglal el – legalább három okod van arra, hogy kipróbáld a Gymsticket. Ezzel a különleges, eredetileg Finnországban megalkotott edzőtárssal számtalan kardio- és erősítő gyakorlatot tudsz végrehajtani: a Gymstick ugyanis két praktikus fitneszeszköz, a gumiszalag és a bot ötvözete. A könnyű, de kemény bot két végére kengyellel ellátott szalagokat rögzítettek – a lábadat a kengyelbe kell elhelyezned, a botot pedig fognod kell, így erősítheted például a karizmaidat, a comb- és a fenékizmaidat. Figyelj oda arra, hogy milyen színű Gymsticket vásárolsz, a színek ugyanis a nehézségi szintet jelzik! Az edzők kezdőknek a zöldet és a kéket ajánlják, de ha rendszeresen sportolsz, választhatod a feketét vagy az ezüstöt is!
Miért érdemes kipróbálnod?
A Gymstickkel végzett gyakorlatok hatékonyan égetik a zsírt, erősítik az izmokat, emellett a koordinációs képességedet is javítják!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X