Főoldal > MOZGÁS > 3 szórakoztató mozgásforma az őszi depresszió ellen

3 szórakoztató mozgásforma az őszi depresszió ellen

depressziómzgásneurobicslideswing gym
0

Írta:

Attól még, hogy a szabadtéri sportoláshoz túl hideg van, késő ősszel sem szabad száműznöd a mindennapjaidból a mozgást! Az edzőteremben és otthon is számtalan izgalmas mozgásformát kipróbálhatsz, amelyek elegendő energiával és jókedvvel látnak el a hosszú téli estékre! 1. Slide – korcsolyázás jég nélkül A korcsolyázásnál keresve sem találhatsz felszabadítóbb, szórakoztatóbb mozgásformát, de mi van […]

Attól még, hogy a szabadtéri sportoláshoz túl hideg van, késő ősszel sem szabad száműznöd a mindennapjaidból a mozgást! Az edzőteremben és otthon is számtalan izgalmas mozgásformát kipróbálhatsz, amelyek elegendő energiával és jókedvvel látnak el a hosszú téli estékre!

1. Slide – korcsolyázás jég nélkül

A korcsolyázásnál keresve sem találhatsz felszabadítóbb, szórakoztatóbb mozgásformát, de mi van akkor, ha a görkorcsolyázáshoz már túl hideg van, a műjégpályák pedig még nem nyitottak meg? Próbáld ki a slide-ot: a csúszkaszőnyeg és egy speciális mamusz segítségével úgy csúszkálhatsz ide-oda, akár a jégen! Az edzéseken pörgős zenére különféle gyakorlatokat végezhetsz, a táncos és aerobikos alaplépésektől kezdve egészen a műkorcsolyából és a jégtáncból vett mozdulatokig. Így amellett, hogy formálod a csípődet, a hátsódat és a combjaidat, valamint fejleszted a koordinációs képességedet, garantáltan megszabadulsz a feszültségtől!
Miért érdemes kipróbálnod?
Elsősorban azért, mert ez a mozgásforma a változatos gyakorlatoknak és a vidám zenének köszönhetően tényleg nagyon szórakoztató! Persze a testedre gyakorolt hatása sem lebecsülendő: tíz perc slide-ozás húsz perc intenzív kocogásnak felel meg, vagyis óránként körülbelül nyolcszáz kalóriát égethetsz el. Ráadásul a csúszkálás az ízületeidet sem terheli, ezért az edzők kismamáknak és nagy túlsúllyal rendelkezőknek is ajánlják!
Hol próbálhatod ki?
Roxan Fitness Club (www.sportkapu.hu/roxan)

0022216_1.jpg ()

2.  Swing Gym – tánc és aerobik

A Swing Gym egy vadonatúj, szórakoztató és egészen különleges mozgásforma: nem más, mint a hatékony step aerobik, valamint az 1920-as és 1930-as évek világhírű táncának, a swingnek az ötvözete. Az edzéseken egymást váltják a játékos, táncos mozdulatok és a zsírégető steplépések, amelyek alaposan megdolgoztatják a vádlit, a comb izmait, formálják a hasat, a csípőt és a hátsót is! Ráadásul az órákon az aerobik edzésekről jól ismert számok helyett valódi, harmincas évekbeli zene megy!
Miért érdemes kipróbálnod?
Mert a Swing Gym nemcsak az alakodat formálja, és az állóképességedet növeli, hanem segít a helyes testtartásban is: a tánc által megkövetelt precíz mozdulatok ugyanis a kar, a hát és a vállak izmait is megmozgatják!
Hol próbálhatod ki?
Terrapark Fitness (terraparkfitness.hu)

3. Neurobic – a szellemi torna

A Neurobic-kal nemcsak a testedet, hanem a szellemedet is edzheted egy-egy hosszú és fárasztó nap után! Ennek a különleges mozgásformának a lényege, hogy a megszokott gyakorlatok helyett újakat végzel, a mozdulatok végrehatása közben több érzékszervedet újszerű módon használod (például csukott szemmel, a hallásodra támaszkodva tornázol), a jobb kezed helyett a balt használod, vagy éppen nem a megszokott zenére, ritmusra mozogsz. Mindennek köszönhetően a kilencven perces edzés nemcsak az izmaidat dolgoztatja meg, hanem az agyadat is: egy szokatlan, újszerű mozdulatsor ugyanis aktiválja az agyi idegpályákat, és serkenti a neurotrofintermelést!
Miért érdemes kipróbálnod?
Mert a Neurobic nemcsak az alakodat formálja, de megszabadít a nap közben felgyűlt feszültségtől és stressztől, valamint segít az általános szellemi erőnlét fenntartásában is!
Hol próbálhatod ki?
Montevideo Wellness (www.montevideowellness.hu)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X