Főoldal > MOZGÁS > Karcsúsodj és lazulj el! – 3 hatékony mozgásforma

Karcsúsodj és lazulj el! – 3 hatékony mozgásforma

gyrokinesisjógajógatáncmozgásmozgásformasport
0

Írta:

Fáradtan, idegesen, testben-lélekben kimerülten érkezel haza egy-egy hosszú munkanap után? A következő négy mozgásforma lenyugtat, ráadásul a testedet is karban tartja! 1. Kontakt jóga Ha egy hosszú, stresszes munkanap után szeretnél elcsendesedni, és testben-lélekben lenyugodni, próbáld ki a kontakt jógát – ez a mozgásforma a hatha jóga elemeire épül, különlegessége az, hogy a mozdulatokat nem […]

Fáradtan, idegesen, testben-lélekben kimerülten érkezel haza egy-egy hosszú munkanap után? A következő négy mozgásforma lenyugtat, ráadásul a testedet is karban tartja!

1. Kontakt jóga

Ha egy hosszú, stresszes munkanap után szeretnél elcsendesedni, és testben-lélekben lenyugodni, próbáld ki a kontakt jógát – ez a mozgásforma a hatha jóga elemeire épül, különlegessége az, hogy a mozdulatokat nem egyedül, hanem egy másik emberrel együtt kell végrehajtanod! Az órákon részt vehetsz a pároddal, a barátnőddel vagy akár alkalmi gyakorlótársaid is lehetnek: az együttmozgás és légzés mindenképpen lenyugtat, elűzi a stresszt, ráadásul a kontakt jóga a magánéleti gubancok elsimításában is segíthet, hiszen megtanulod, hogyan alakíthatsz ki harmóniát a másik féllel.
Miért érdemes kipróbálnod?
A jóga minden fajtája fejleszti az állóképességet, normalizálja a vérnyomást, rugalmasabbá teszi az izmaidat, de a légzőszerveket, valamint a szív- és érrendszert is karban tartja. A kontakt jóga emellett felszabadítja a blokkolt energiákat és megtanít a másikkal való együttműködésre – ráadásul ez a mozgásforma akkor is tökéletes választás a számodra, ha még soha nem jógáztál, és most szeretnéd kipróbálni, a társad segítségével ugyanis még a nehezebb, összetettebb gyakorlatokat is könnyen végre tudod majd hajtani!
Hol próbálhatod ki?
Padma Jógastúdió (www.jogastudio.hu)

0023068_1.jpg ()

2. Jógatánc

Ha szeretnéd élvezni a jóga összes pozitív hatását, de a klasszikus jógaórákat túl unalmasnak tartod, próbáld ki a jógatáncot – ez a dinamikus mozgásforma a modern, kortárs tánc mozdulatait ötözi a jóga elemeivel. Az órákon először a legfontosabb gyakorlatokat próbálhatod ki és tanulhatod meg, mígnem összeáll egy egész koreográfia, amelyet zenére gyakorolhatsz be. Az edzések minden esetben légzésgyakorlatokkal, valamint meditációval zárulnak.
Miért érdemes kipróbálnod?
A jógatáncnak köszönhetően fejlődik a térérzékelésed, az egyensúlyérzéked, a koordinációs készséged, de segít a koncentrációs zavarok megszüntetésében, javítja az általános közérzetet, és persze a stresszt is gyorsan elűzi. Szerencsére a jógatánchoz nem kell semmilyen előképzettség, így akkor is kipróbálhatod ezt a mozgásformát, ha nem vagy gyakorlott táncos, és ha még soha nem jógáztál!
Hol próbálhatod ki?
103 Mozgássziget (www.mozgassziget.hu)

3. Gyrokinesis

Ülőmunkát végzel, ezért estére nemcsak a hátad, de a derekad és a vállad is folyamatosan fáj? A gyrokinesis segíthet a fájdalom enyhítésében: a speciális domborító, homorító, hajlító és forduló gyakorlatok ugyanis kíméletesen, de hatékonyan az egész testedet ellazítják, nyújtják és átmozgatják. A gyrokinesis egyik központi eleme a helyes légzés – az edzéseken ezért nincsen zene, a mozgás ritmusát az edző légzése adja. A gyakorlatokat először széken ülve, állva, végül fekve végzik, az órák energetizáló masszázzsal kezdődnek.
Miért érdemes kipróbálnod?
A gyrokinesis speciális gyakorlatai alaposan megmozgatják az izmaidat, a gerincedet és az ízületeidet, így jobban bírod majd az ülőmunkát. Ráadásul ez a mozgásforma a belső szervek, valamint a szív működését is serkentik.
Hol próbálhatod ki?
Goldenlife Fitness Club (www.goldenlife.hu)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X