Főoldal > MOZGÁS > 3 tuti tipp téli zsírégetésre és stresszoldásra

3 tuti tipp téli zsírégetésre és stresszoldásra

mozgásstresszoldászsírégtés
0

Írta:

1. Bikram jóga – Izzadj és javítsd a koncentrálóképességed! A jógában az a jó, hogy bárki, bármilyen életkorban elkezdheti, hiszen nem életkorhoz kötött sporttevékenység. A Bikram jóga atyja Bikram Choudhury úgy választotta ki, és állította sorrendbe a gyakorlatokat, hogy felkészítse, előnyújtsa az izmokat és a szalagokat a következő gyakorlatra, miközben a mozgás jótékony hatással van az […]

1. Bikram jóga – Izzadj és javítsd a koncentrálóképességed!

A jógában az a jó, hogy bárki, bármilyen életkorban elkezdheti, hiszen nem életkorhoz kötött sporttevékenység. A Bikram jóga atyja Bikram Choudhury úgy választotta ki, és állította sorrendbe a gyakorlatokat, hogy felkészítse, előnyújtsa az izmokat és a szalagokat a következő gyakorlatra, miközben a mozgás jótékony hatással van az egész szervezetedre. Az edzésre 1,5 órát (90 perc) érdemes szánni. A gyakorlatokat egy 38-40°C hőmérsékletű teremben kell végezni.
Miért jó a Bikram jóga?
A 38-40 C körüli hőmérséklet ideális környezet a szervezet izmainak, szalagjainak, mert melegebb közegben az izmokt és a szalagok hatékonyabban dolgoznak, könnyebben nyújthatók, és csökken a sérülések kialakulásának kockázata is. A meleg miatt fokozott a verejtékezés, így könnyebben távoznak a méreganyagok a szervezetből. A Bikram jóga átmozgatja a szervezet minden porcikáját és az izomcsoportok többségét megdolgoztatja javítva a vérkeringést. A Bikram jóga a pszichédre is jótékonyan hat: megtanít a gondolataid rendszerezésére, a türelemre és a toleranciára. Önbizalmat ad, miközben fejleszti a koncentrálóképességet, és csökkenti a stresszt.
Hol próbálhatod ki?
http://www.bikram.hu

0024034_1.jpg ()

2. Spinning – Tekerj a zene ritmusára!

A spinning program olyan teremkerékpározási edzés, amely kiváló lehetőségeket kínál élettani funkcióid, edzettségi szinted fejlesztésére, illetve megtartására. Ezt a semmilyen előképzettséget nem igénylő mozgásformát bárki gond nélkül elsajátíthatja. Ha már „nyeregben érzed magad”, az oktató benyomja a play gombot a magnón, s már csak a zenére és a tekerésre kell figyelned. A csoportos teremkerékpározásnak különös hangulata van. A különféle ritmusú zenére más-más tempóban kell tekerned: egyszer olyan mintha dombra hajtanál fel, máskor viszont lefelé zúgsz a lejtőn. Az edző a tekerés alatt folyamatosan diktálja a tempót.
Miért jó a spinning?
A spinning igen hatékony kardió-edzésprogram, amely több szakaszból áll: először lassú, illetve közepes tempóban tekersz, hogy a szervezeted és az izomzatod felkészüljön a komolyabb terhelésre. Ha lezárult az edzés bemelegítő szakasza, akkor jön a zsírégető rész, ami igencsak megizzaszt, de az eredmény nem marad el. A spinning azért is jó, mert nem növel izomtömeget, vagyis nem lesznek tőle vaskosak a lábaid, ellenben a hatékony kalóriaégetés miatt formálja a csípőd, a popsid és a lábaid. A spinning kiválóan edzi a szívedet és felpörgeti a keringésedet is.
Hol próbálhatod ki?
http://www.teamfitness.hu/

Squash – Töltődj fel és űzd el a stresszt!

A squash, vagyis a fallabdázás mozgáskultúrája ötvözi a dinamikus, gyors mozdulatokhoz szükséges „gyorserőt”, és a tartós mozgáshoz szükséges állóképességi tulajdonságokat. A fallabdázás az egyik legkiválóbb kardió-mozgásforma, amely valósággal falja az energiáidat, és játékos formában szabadít meg a felesleges kilóidtól.
Miért jó a squash?
A dinamikus, játékos mozgásforma mögött hatékony zsírégetés rejlik. A játék hevében szinte észre sem veszed, és máris „ledobtál” pár pluszkilót. A fallabdázás növeli a vér oxigénellátását, javítja a szervezet keringését és erősíti a szívet, valamint a tüdőt. E sportág játékos mivolta miatt jelentős szerepet kap a mindennapi stressz csökkentésben és a pozitív energiák feltöltésében. Nem mellékes, hogy javítja a mozgáskoordinációdat is.
Hol próbálhatod ki?
http://www.squash.hu/


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X