Főoldal > MOZGÁS > Lesd el, hogy fogyhatsz 20 kilót!

Lesd el, hogy fogyhatsz 20 kilót!

edzésfogyókúrasportzsírégetés
0

Írta:

„Tudom, túl sokat ettem…” „A pluszkilókkal az egyetemi évek alatt gyűlt meg a bajom. Egyszerűen elkényelmesedtem, sokat ettem, nem néztem, mit és mennyit. Nemrég egy barátnőm idézte fel azt a közös karácsonyt, amikor elámult azon, mennyi ételt lapátoltam magamba. Nagy kedvencem volt a fehér kenyér, mindenhez azt ettem, de az is előfordult, hogy este tizenegykor […]

„Tudom, túl sokat ettem…”

„A pluszkilókkal az egyetemi évek alatt gyűlt meg a bajom. Egyszerűen elkényelmesedtem, sokat ettem, nem néztem, mit és mennyit. Nemrég egy barátnőm idézte fel azt a közös karácsonyt, amikor elámult azon, mennyi ételt lapátoltam magamba. Nagy kedvencem volt a fehér kenyér, mindenhez azt ettem, de az is előfordult, hogy este tizenegykor belakmároztam egy egész pizzát. Gyorsétteremben is gyakran megfordultam, a hamburger minden formáját imádtam. Mozogni már kevésbé szerettem, hiszen akkori szerelmemmel sokkal kényelmesebb volt a kanapén heverészve tévét nézni. Közel húsz kilót szedtem fel rövid időn belül. Édesanyám és a barátnőim is többször figyelmeztettek, hogy le kellene adni a felesleget, de én szinte észre sem vettem magamon a változást. Aztán az egyik nyári szünet után az évfolyamtársaim szinte elhűltek, amikor meglátták, mennyit híztam. Akkor álltam a mérlegre, és megdöbbentem, hogy 72 kiló vagyok. Ez szinte egybeesett azzal, hogy egy vásárlás alkalmával észrevettem, már az XL-es ruhák sem mind jönnek rám. Ekkor éreztem, hogy muszáj változtatnom!”

$kep1$„Egyre nőtt a kudarcérzetem…”

„Elhatároztam, hogy leadom a felesleget, ám csak az étkezésére figyeltem, ekkor még nem kezdtem el edzeni. Este hat óra után már nem ettem semmit, de folyton éhes voltam, és alig vártam a reggeleket, hogy jól teleehessem magam. Nem is indult be a fogyás, ellenben a kudarcérzetem egyre nőtt. Ekkor kezdtem újabb módszerek után kutatni, egyre többet olvastam és tájékozódtam, hogyan válhatnék meg a legkönnyebben a túlsúlytól. Kipróbáltam az Update-módszert, a fehér kenyeret és rizst barnára cseréltem, és igyekeztem minél kevesebb édességet enni. Lemondtam korábbi nagy kedvencemről, a krumpliról is, és a fehér lisztből készült ételeket is kiiktattam a menümből. Ügyeltem rá, hogy inkább a reggeli órákban egyek szénhidrátot, és ahogy közeledett az este, egyre kevesebb és könnyebb ételt fogyasztottam. A testedzés azonban még mindig váratott magára, így hiába változtattam az étkezési szokásaimon, a súlyom nem kezdett jelentősen apadni.”

„Aztán következett a magánéleti krízis…”

„Ez abból a szempontból a legjobbkor jött, hogy a felgyülemlett feszültséget futással igyekeztem levezetni. Akkor költöztem az egyik Duna-parti településre, és megihletett a táj. Futócipőt húztam, fülembe dugtam a fülhallgatót, és elindultam futni. Elhatároztam, hogy nyárra formába hozom magam. Eleinte felváltva futottam és sétáltam, ahogy éppen bírtam szusszal. Fokozatosan emeltem a távot, így próbáltam hozzászoktatni magam az edzéshez. A sportba menekültem, és szerencsére nagyon hamar rákaptam az ízére. A kilók is kezdtek lemenni rólam, és az alakom is sokat formálódott. Mindez további erőt adott ahhoz, hogy egyre nagyobb kedvvel húzzak futócipőt. Megtapasztaltam, amit addig csak sejtettem, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás is nagyon fontos, de tartós eredményt csak akkor érhetek el, ha mellette sportolok is. Spinningelni kezdtem, majd a fitneszteremmel is megbarátkoztam, itt kardiogépeken edzek. Már el sem tudnám képzelni az életemet sport nélkül. Ügyelek az étkezésemre is, de nem vonok meg minden falatot magamtól. Ha elcsábulok, inkább mozgással kompenzálok másnap.”

Balogh Annamária
Kora: 24 éves
Foglalkozása: telefonos ügyintéző, egyetemista
Magassága: 164 cm
Testsúlya 2006 novemberében: 72 kg
Testsúlya 2010 márciusában: 52 kg
Módszerek, amelyekkel korábban próbálkozott: este hat óra után már nem evett semmit, Update-módszer
Módszer, amellyel sikerült lefogynia: rendszeres futás és a táplálkozási szokások megváltoztatása
Kedvenc étele és itala: sült kacsacomb párolt lila káposztával, fehér tea
Választott mozgásformák: futás, spinning, edzőtermi kardiózás Gyengéi: gyorséttermi ételek

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X