Főoldal > MOZGÁS > 3 gyönyörű túraútvonal tavaszra

3 gyönyörű túraútvonal tavaszra

kirándulástermészettúraútvonal
0

Írta:

Eleged van az autókból, a stresszből és a zajból? Használd ki a hétvégét, és kapcsolódj ki a természetben – szerencsére Magyarország bővelkedik szebbnél szebb túraútvonalakban! Romantikázz a Dunakanyar felett! Ha Budapesten élsz, és csak kevés időd van a kikapcsolódásra, vedd célba az Északi-középhegység legnyugatibb tagját, a Börzsönyt! Mindössze fél órára van szükséged ahhoz, hogy a […]

Eleged van az autókból, a stresszből és a zajból? Használd ki a hétvégét, és kapcsolódj ki a természetben – szerencsére Magyarország bővelkedik szebbnél szebb túraútvonalakban!

Romantikázz a Dunakanyar felett!

Ha Budapesten élsz, és csak kevés időd van a kikapcsolódásra, vedd célba az Északi-középhegység legnyugatibb tagját, a Börzsönyt! Mindössze fél órára van szükséged ahhoz, hogy a fővárosból autóval, vonattal vagy autóbusszal kiérj Kismarosra – a festői Duna-parti kisvárosban érdemes felszállnod a több mint százéves kisvasútra, amellyel egészen a Királyrétig utazhatsz! A gondosan jelölt ösvényeknek köszönhetően innen kedvedre túrázhatsz, néhány órás gyaloglással elérheted például a 938 méter magas Csóványost, ahonnan az ország egyik legszebb panorámája tárul eléd!
Tipp: a Duna visegrádi oldalán is gyönyörű túraútvonalakat találsz – Dömösről indulva menj végig a körülbelül egy kilométer hosszú Rám-szakadékon, amely Magyarország egyik legvadregényesebb tája!

0025003_1.jpg ()

Fedezd fel a titokzatos barlangokat!

Különleges növényekben, lélegzetelállító barlangokban és vadregényes völgyekben gyönyörködhetsz, ha a Mecsekben túrázol – az egyik legszebb és legkönnyebb útvonal az apró, ám annál híresebb településről, Orfűről indul! Mielőtt nekivágsz a túrának, mindenképpen nézd meg a helyi tájházat és a malommúzeumot, vagy csónakázz egyet a három mesterséges tó egyikén! Orfűről alig egy óra sétával elérheted Abaligetet, ahol számtalan látnivaló vár, köztük Dél-Dunántúl egyetlen kiépített, látogatható cseppkőbarlangja!
Tipp: a cseppkőbarlang változatos élővilágát, sőt számtalan geológiai érdekességet is felfedezhetsz, ha az abaligeti barlangtól a Denevér tanösvényen indulsz el – csak kövesd a fákra festett apró denevéreket!

Mászd meg a Kékestetőt!

Azt minden kisdiák tudja, hogy Magyarország legmagasabb pontja az 1015 méteres Kékestető – de eszedbe jutott már valaha, hogy akár meg is mászhatnád az ország legnevezetesebb csúcsát? Itt az alkalom: indulj Mátrafüredről, ahol egyébként is rengeteg látnivaló van, mindenképpen nézd meg a Sástavat, a Benevárat és a Kozmáry-kilátót, vagy tedd próbára a bátorságod a közeli kalandparkban! A felkapott üdülőközponttól két óra gyaloglással érheted el a Kékestetőt, ahol lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetsz!
Tipp: ha imádsz kerékpározni, és szuper formában vagy, akár két keréken is nekivághatsz a túrának – kérj információt a könnyebb és nehezebb útvonalakról a helyi információs központokban, és persze ne felejts el magaddal vinni bukósisakot, könyök- és térdvédőt!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X