Főoldal > MOZGÁS > Villámtipp a stresszmentes jó közérzetért

Villámtipp a stresszmentes jó közérzetért

depressziómozgássport
0

Írta:

A dallasi Déli Metodista Egyetem kutatói régebbi kutatásokat elemeztek, és rá kellett jönniük, hogy a hagyományos gyógyszeres- és viselkedésterápia nem jut el a célcsoport minden tagjához. A mozgás azonban segíthet a depresszió, vagy a félelmek és kísérőjelenségeik, például a szapora szívverés leküzdésében – derítették ki egy vizsgálattal.  Jasper Smits professzor úgy vélekedik, hogy a mozgást […]

A dallasi Déli Metodista Egyetem kutatói régebbi kutatásokat elemeztek, és rá kellett jönniük, hogy a hagyományos gyógyszeres- és viselkedésterápia nem jut el a célcsoport minden tagjához. A mozgás azonban segíthet a depresszió, vagy a félelmek és kísérőjelenségeik, például a szapora szívverés leküzdésében – derítették ki egy vizsgálattal. 

Jasper Smits professzor úgy vélekedik, hogy a mozgást kiegészítő kezelésként is fel lehetne írni, vagy az teljes mértékben is helyettesíthetné a gyógyszeres kezelést. Azoknak, akik valamilyen okból nem jutnak hozzá a hagyományos terápiához, a rendszeres mozgás üdítő alternatíva lehet.

A rendszeres mozgást végzők kevesebb depressziós és szorongásos tünetről számoltak be, a stressz és a düh mértéke pedig csökkent bennük. A mozgás, egy antidepresszánshoz hasonlóan, az agy bizonyos neurotranszmitter-rendszereire hat – számoltak be eredményeikről a kutatók az Anxiety Disorder Association of America éves konferenciáján Baltimore-ban. 

A hatás már 25 perc alatt jelentkezik: javul a kedélyállapot, csökken a stresszérzet, feltöltődünk energiával, és ösztönözve érezzük magunkat, hogy holnap újra edzzünk. A rosszkedv immáron nem szab gátat a mozgásnak, hanem egyenesen annak okává válik.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X