Főoldal > MOZGÁS > Sétáld le magadról a kilókat!

Sétáld le magadról a kilókat!

gyalogláshatékonyságkalóriaégetéssport
0

Írta: and

Használd a karod! Séta közben használd erőteljesebben, lendületesebben a karod. Ha jobban megfeszíted karod izomzatát, még több kalóriát égetsz el, és a karod mozgatásával segíted a gyaloglás iramát és ütemét is. Lépj kisebbeket!Ha szeretnéd növelni a tempód, és még több kalóriát égetni, akkor fókuszálj a kisebb és gyorsabb lépésekre. Tégy meg száz lendületesebb lépést, majd […]

Használd a karod!

Séta közben használd erőteljesebben, lendületesebben a karod. Ha jobban megfeszíted karod izomzatát, még több kalóriát égetsz el, és a karod mozgatásával segíted a gyaloglás iramát és ütemét is.

Lépj kisebbeket!
gyaloglas2.jpg ()
Ha szeretnéd növelni a tempód, és még több kalóriát égetni, akkor fókuszálj a kisebb és gyorsabb lépésekre. Tégy meg száz lendületesebb lépést, majd lazíts egy percet lassabb sétával. Aztán ismételd meg a folyamatot tizenkétszer.

Használj botokat!

Ha Nordic Walking, vagy egyéb túrabotot használsz 20 százalékkal több kalóriát égethetsz el, mint egy normál séta alkalmával, mivel az izmaidat jobban igénybe veszi a botok használata. Figyelj arra, hogy a testmagasságodnak megfelelő hosszúságú botot válassz: a behajlított alkarod derékszöget zárjon be a felkaroddal, miközben a botot tartod, és gyaloglás közben a bot kb. 45 fokos szöget zárjon be a sarkaddal.

Fartlekezz!

Nézz ki magadnak egy célpontot, lehet az egy pad, vagy villanyoszlop, és a kiszemelt pontig próbálj meg minél tempósabban, lendületesebben haladni, majd lazíts. Aztán ismételd meg a folyamatot megint, többször egymás után. Ezzel a módszerrel intervall edzéseket végezhetsz, és fokozhatod a tested fejlődését és zsírégetését is.

Válassz megfelelő cipőt!

A cipőd eleje lehetőleg minimálisan legyen kipárnázva, és legyen kellőképpen stabil, tartsa megfelelően a bokádat. Persze lehet, hogy a lúdtalp, vagy egyéb lábdeformáció miatt más cipő javasolt, ezért kérd ki a hozzáértő személyzet segítségét!

Légy harmóniában!

Amikor a tested összhangban van, a hátad és a feneked izomzata nagyobb erőt képes kifejteni, ezáltal több kalóriát éget el. Tartsd egyenesen a hátad, a füleid, vállaid legyenek egy vonalban a csípőddel.

Sétálj dombon!

Ne gondold, ha minél meredekebb emelkedőt választasz, annál több zsírt égethetsz el. Ha egy kisebb emelkedőn tudod tartani a saját tempódat, az hasznosabb, mintha egy brutális emelkedőn merülnél ki idejekorán.

Használj pulzusmérőt!

A pulzusmérő jó partnered tud lenni az edzés alkalmával. Folyamatosan tudod ellenőrizni, hogy mikor mész túl lassan, vagy ha éppen nagyon megugrik a pulzusod, akkor tudhatod, hogy túl gyorsan mész.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X