Főoldal > MOZGÁS > Ez a 5 legjobb extrém sport – ne félj kipróbálni!

Ez a 5 legjobb extrém sport – ne félj kipróbálni!

adrenalinbúvárkodásevezésextrém sportmountain bikesziklamászás
0

Írta: and

Sziklamászás Ez az a mozgásforma, ami szinte minden izomcsoportodat megmozgatja a karjaidtól kezdve, a hátadon át a talpadig. Bár nem egy olcsó sport, hiszen ahhoz, hogy biztonságosan tudj mászni, szükséges beszerezni jó minőségű felszerelést, és, ha kezdő vagy, nem árt beiratkoznod egy tanfolyamra se – de a mozgás öröméért, és a hegyek csodálatos látványáért mindez […]

Sziklamászás

Ez az a mozgásforma, ami szinte minden izomcsoportodat megmozgatja a karjaidtól kezdve, a hátadon át a talpadig. Bár nem egy olcsó sport, hiszen ahhoz, hogy biztonságosan tudj mászni, szükséges beszerezni jó minőségű felszerelést, és, ha kezdő vagy, nem árt beiratkoznod egy tanfolyamra se – de a mozgás öröméért, és a hegyek csodálatos látványáért mindez megéri!

550 kalória/ óra

Mountain bike

extremsp2.jpg ()A városi szlalomozás az autók közt nem okoz nagy élményt? Akkor irány a hegy! A hegyi kerékpározás nemcsak az izmaidat dolgoztatja meg, de szintén nagyfokú odafigyelést igényel, hiszen nem aszfalton tekersz, hanem egyenetlen terepen, viszont a táj szépsége ezért kárpótolni fog. Fedezz fel új útvonalakat, hódítsd meg a hegyeket és völgyeket két keréken! Közben persze ne feledkezz meg a szükséges védőfelszerelésekről sem, mindig viselj bukósisakot, valamint könyök- és térdvédő sem árt!

500-600 kalória/óra

Vadvízi evezés

A vadvízi evezés vagy rafting keményen megdolgoztatja a felsőtestedet. Nem mellesleg izgalmasabb és mókásabb, mint egy edzőteremben emelgetni a súlyokat. Nemcsak a karodat, hanem a hátadat, a válladat és a hasadat is erősíti. Közben pedig társasággal lehetsz, és jól szórakozhatsz.

300-350 kalória/óra

Szörfevezés

A legújabb őrület a celebek között. Pattanj fel egy szörfdeszkára, fogj egy evezőt, és irány a víz. A legnehezebb mindezek közül, hogy meg tudj állni a deszkán, éppen ezért erős koncentrációt igényel, de miután megtaláltad az egyensúlyt, indulhat az intenzív karedzés, sőt, az egyensúlyozás a combodat és a fenekedet is keményen megdolgoztatja majd.

500-700 kalória/óra

extremsp3.jpg ()
Búvárkodás

Bármily hihetetlen, az összes extrém sport közül a búvárkodással tudod a legtöbb kalóriát elégetni. Maximálisan megmozgatja a feneket, a combokat, a csípőt és a hasat. Kezdő búvárkodóknak szintén érdemes leckéket venniük, ahol megtanulják a felszerelés helyes használatát, valamint a búvárkodás alapjait is.

900 kalória/óra


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X