Főoldal > MOZGÁS > Gyors és kemény: 6 szuper gyakorlat a lapos hasért

Gyors és kemény: 6 szuper gyakorlat a lapos hasért

gyakorlathasformáláslapos hastáplálkozászsírfaragás
0

Írta: and

Az alábbi gyakorlatokból válassz ki legalább hármat, cserélgesd őket, így csupán napi 15 perc és elbűvölő pocid lesz. Táplálkozz kalóriaszegényen A szép és formás hashoz bizony nem elég, ha rendszeresen edzel, hiszen a helytelen táplálkozás miatt is kialakulhat a makacs úszógumi. Ha szeretnél a strandon szexi külsővel hódítani, kerüld a szénhidrátokat, az édességeket, és igyekezz […]

Az alábbi gyakorlatokból válassz ki legalább hármat, cserélgesd őket, így csupán napi 15 perc és elbűvölő pocid lesz.

Táplálkozz kalóriaszegényen

A szép és formás hashoz bizony nem elég, ha rendszeresen edzel, hiszen a helytelen táplálkozás miatt is kialakulhat a makacs úszógumi. Ha szeretnél a strandon szexi külsővel hódítani, kerüld a szénhidrátokat, az édességeket, és igyekezz minél több rostokban gazdag, természetes ételt fogyasztani. Inkább naponta többször, kevesebbet egyél, így nem terheled meg a gyomrodat és nem tör rád az éhségroham.

Zsírfaragó órarend

Nagyon fontos a gyakorlatok előtti bemelegítés és a torna végeztével mindig lazíts le az izmaidat.

1. Feküdj hanyatt, kezeidet nyújtsd a fejed fölé, térdeidet zárd össze és húzd fel. Emeld meg lassan a fejedet, illetve a törzsed felső részét, majd a karodat nyújtsd ki és engedd le a törzsed mellé. Igyekezz a felsőtestedet annyira felemelni, amennyire csak bírod, miközben derekadat a talajra nyomod. Helyezd karodat újra a kiinduló helyzetbe, majd ismételj 15-ször.

2. Feküdj a hátadra, térdek hajítva, lábak a talajon. A gyakorlat során fontos, hogy a hasizmok végig feszesek legyenek. Helyezd kezeidet a tarkód mögé és emelkedj el a talajtól. Forgasd a testedet úgy, hogy a bal könyöködet a jobb térdedhez érinted, majd vissza. Ismét emelkedj el a talajtól és forgasd a testedet, most a jobb könyöködet érintsd a bal térdedhez. Ismételd a gyakorlatot mindkét oldalra 20-szor.

3. Állj nagy terpeszbe, a térdek kissé hajlítva, a hát egyenes. A karokat emeld a tarkóhoz, feszítsd meg a popsit, majd húzd hátra könyöködet és felsőtestedet döntsd balra. Tartsd a pózt kb. 10 másodpercig, majd válts a másik oldalra. Mindkét irányba 15-szer ismételj.

4. A gyakorlat során ügyelj a légzésre és minden felemelkedésnél lélegezz ki. Feküdj hanyatt, lábaidat tedd fel egy székre, karok a fej mögött. Vádlid legyen párhuzamos, combod merőleges a talajra, majd hasizmaid segítségével emeld fel lassan a csípődet és vállaidat a talajról. Közelítsd vállaidat a csípőhöz, tartsd a pózt pár másodpercig, majd ereszkedj vissza. Ismételd 40-szer.

5. Helyezkedj terpeszállásba úgy, hogy lábfejeid kifelé nézzenek, a térdeket enyhén hajlítsd be. Törzsdöntéssel engedd le a súlyt egészen a térd vonaláig, miközben karod a combod mentén végig szűken dolgozik. Hajlítsd törzsedet a másik oldalra is, majd oldalanként ismételd 15-ször.

6. Ehhez a gyakorlatot egy fittballra is szükséged lesz. Térdelj a laszti elé enyhén terpesztett lábbal és tedd rá az alkarodat. Húzd be a hasadat, nyomd le a válladat, majd lassan gurítsd előre a labdát, és igyekezz medencédet helyesen tartani. Térj vissza a kiinduló pózba, majd ismételd a gurítást 10-szer.

+1 tipp: Feküdj a földre, kezeidet tedd a derekad és a popsid alá, majd emeld meg a fejedet. Dolgozz lábleengedéssel, ami kiválóan erősíti az alhasat és végezd el a gyakorlatot 50-szer.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X