Főoldal > MOZGÁS > Eddz hibátlanul!

Eddz hibátlanul!

edzésétrendhibamozgás
0

Írta: and

1. Alacsony szénhidráttartalmú étkezés = rostszegény táplálkozás A fehérjében gazdag táplálkozás eleinte komoly fogyást eredményezhet, azonban ha teljesen megvonod a szervezetedtől a szénhidrátokat, az felfúvódáshoz és székrekedéshez vezethet. Tihanyi András dietetikus tippje: Alacsony szénhidráttartalmú étrend esetén is minimum 100-150 gramm szénhidrátot érdemes elfogyasztani minden nap. Szervezetünk normális működéséhez szükségünk van erre a mennyiségre, ahogyan a […]

1. Alacsony szénhidráttartalmú étkezés = rostszegény táplálkozás

A fehérjében gazdag táplálkozás eleinte komoly fogyást eredményezhet, azonban ha teljesen megvonod a szervezetedtől a szénhidrátokat, az felfúvódáshoz és székrekedéshez vezethet.

Tihanyi András dietetikus tippje: Alacsony szénhidráttartalmú étrend esetén is minimum 100-150 gramm szénhidrátot érdemes elfogyasztani minden nap. Szervezetünk normális működéséhez szükségünk van erre a mennyiségre, ahogyan a kielégítő zsiradékfogyasztásra is. Probiotikus készítmények is segíthetnek az emésztőrendszer egyensúlyának megőrzésében.

2. Minden sót kizársz az étkezésedből

Ha gyakran sportolsz, sokat iszol és rengeteget izzadsz, jelentős mennyiségű só távozik a testedből. Manapság az egészséges táplálkozást sokszor összetévesztik a sószegény étrenddel, viszont ez a te esetedben különösen nem ajánlott. Ha nem használsz sót az étkezéseid során, felborulhat a szervezetedben bizonyos ásványi anyagok és nyomelemek egyensúlya.

Tihanyi András dietetikus tippje: Ha napi több órát sportolsz, vagy fizikai munkát végzel, és mellette kifejezetten sószegényen táplálkozol, szomjadat pedig ásványvízzel, csapvízzel oltod, az nagyon komoly panaszokat okozhat. Aktív életet élő embernek legfeljebb az ételek utánsózását javasolt kerülnie, nem a sótartalmú ételeket, italokat.

hibatlan2.jpg ()

3. Egyhangúak az edzéseid

Amikor a tréningek mindig ugyanazt a forgatókönyvet követik, saját magadat blokkolod hosszú távon. Mivel a testedet nem állítod újabb kihívások elé, és hozzászoktatod ugyanazokhoz a gyakorlatokhoz, előbb-utóbb megáll a fejlődésed is.

Lugosi Dóra személyi edző tippje: Kombináld a különféle edzésfajtákat: a konditermi edzést az aerobikkal vagy a szabadtéri mozgásformákkal Ha különböző terhelések elé állítod a tested, jobban érzed magad és nehezebben unod meg az edzéseket. Egy edzésfajtán belül is lehet variálni a gyakorlatokat. Körülbelül 3 hét alatt szokik hozzá a szervezet egy adott edzéstervhez, ezután fontos a gyakorlatok és a súlyok kombinálása.

4. A diétádat büntetésnek érzed

Ha így állsz hozzá, akkor nem is fogsz sokáig kitartani a választott étrend mellett. Egyre többször adod majd csalásra a fejed, ez pedig az eredmények rovására fog menni.

Tihanyi András dietetikus tippje: Meg kell találnod a saját céljaidat, amelyek annyira fontosak számodra, hogy mindig motiválni tudnak. Határozott célok és tartós életmódváltó terv nélkül diétázásba fogni többet árt, mint használ. Ilyenkor a végeredmény általában a kilók gyarapodása.

A teljes cikket keresd a Wellness magazin nyári számában!

Bűnmentes élvezet – így rágcsálj!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X