Főoldal > MOZGÁS > 5 kérdés a túrázásról

5 kérdés a túrázásról

gyaloglásmozgástermészettúra
0

Írta: and

Azt gondolnád, hogy túrázni pofonegyszerű, hiszen csak egy jó cipőre és némi vízre van szükség ahhoz, hogy megmássz egy nagyobb hegyet, vagy bebarangold a közeli erdőt? De valóban átmozgatja a testet a gyaloglás? És mi van, ha elkezd fájni a térded? Utánajártunk a legfontosabb kérdéseknek! 1. Valóban jó alakformáló a gyaloglás? Nagyon is! Amellett, hogy […]

Azt gondolnád, hogy túrázni pofonegyszerű, hiszen csak egy jó cipőre és némi vízre van szükség ahhoz, hogy megmássz egy nagyobb hegyet, vagy bebarangold a közeli erdőt? De valóban átmozgatja a testet a gyaloglás? És mi van, ha elkezd fájni a térded? Utánajártunk a legfontosabb kérdéseknek!

1. Valóban jó alakformáló a gyaloglás?

Nagyon is! Amellett, hogy a túrázás közben rengeteg izmodat megmozgatod, hihetetlenül jó állóképességre is szert tehetsz. Egy könnyű, kétórás túra alatt legalább nyolcszáz kalóriát elégethetsz – éppen annyit, mint egy lassú kocogással. Mielőtt nekivágnál a Kékesnek, nem árt, ha edzésbe hozod magad. Hetente háromszor pattanj biciklire, vagy fuss 10-15 percet, hogy a nagy túra előtt formába lendülj.

tura2.jpg ()2. Ha fáj a térdem, ne is álmodjak a túrázásról?

Dehogynem. Nagyon fontos, hogy mielőtt elindulsz, jó alaposan melegíts be! Ne indulj el papucsban, vagy egy egyszerű nyári szandálban, hanem vegyél egy jó minőségű túracipőt, ami rendesen fogja a bokádat, kényelmes és nem ázik át.

3. Mit igyak túrázás közben?

Mozgás közben nagyon sokat izzadsz, az elvesztett folyadékot pedig pótolni kell. Legalább másfél liter víz legyen nálad. Ne egy nagy üveget vigyél magaddal, hanem inkább több kis üveget, hogy könnyebben hozzá tudj férni. Kerüld a cukros üdítőket és az alkoholt is, a legjobb ha ásványvizet vagy teát iszol.

4. Vigyek magammal szendvicset is?

Mivel túrázás alatt rengeteg energiát és kalóriát elégetsz, ezért szükség van utánpótlásra. Vigyél magaddal szőlőcukrot és néhány szendvicset is. Háromóránként tarts szünetet, igyál sokat és kapj be néhány falatot, hogy legyen erőd a következő hegy megmászásához is.

tura3.jpg ()

5. Farmerban túrázhatok?

Ha lehet, akkor inkább ne. A farmer ugyanis szűk, nem tudsz benne úgy mozogni, ahogyan az kényelmes lenne. Válassz inkább egy kényelmes tréningnadrágot, ami nem tapad rád és vízálló. Rövidnadrág helyett inkább hosszút húzz fel, hiszen az erdőben sok a kullancs.

Wellness Cafe tipp:

– Sose indulj el térkép nélkül, vagy legyen nálad GPS, hogy megfelelően tudj tájékozódni.
– Mindig kövesd a jelzéseket, és ne térj el az útról még akkor sem, ha a másik rövidebbnek tűnik!
– Legyen nálad mobiltelefon, hogy ha bármi baj ér, tudjál segítséget kérni! Mielőtt elindulsz, mindig tudasd valakivel, hová mész!

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X