Főoldal > MOZGÁS > Ő a legjobb magyar rúdtáncos

Ő a legjobb magyar rúdtáncos

bajnokságlátványsportrúdtáncshowtornász
0

Írta:

A 33 éves édesanya a tornászat és a tánc elemeit ötvözte a krómrúdon. Először rendezték meg a Magyar Tornász Szövetség és a Magyar Légtornász Egyesület szakmai támogatásával a Rúdtánc Bajnokságot hazánkban, amelyen 12 gyönyörű tehetség mérte össze tudását krómrúdba kapaszkodva. A nemzetközi zsűri, melynek tagja volt Pirner Alma, a Dollhouse Táncstúdió alapítója is, a versenyzők […]

A 33 éves édesanya a tornászat és a tánc elemeit ötvözte a krómrúdon.
Először rendezték meg a Magyar Tornász Szövetség és a Magyar Légtornász Egyesület szakmai támogatásával a Rúdtánc Bajnokságot hazánkban, amelyen 12 gyönyörű tehetség mérte össze tudását krómrúdba kapaszkodva. A nemzetközi zsűri, melynek tagja volt Pirner Alma, a Dollhouse Táncstúdió alapítója is, a versenyzők megjelenését, akrobatikus mozdulatait és showelemeit pontozta. Egyhangú döntésük eredményeképpen a magyar bajnokságot Pálmaffy Barbara nyerte meg, aki tornászokat megszégyenítő mozdulatokat kombinált latinos táncshow elemekkel.

„Barbi az egyik legnagyobb tehetsége a magyar mezőnynek, a következő egy évben ő képviselheti hazánkat a nemzetközi rúdtánc versenyeken – mondta Pirner Alma, a Miss Poledance Hungary jogtulajdonosa. Hozzátette: a győztes egy éve rúdtáncol, eredetileg a Táncművészeti Főiskolán végzett és komoly táncos múlttal rendelkezik, ez visszatükröződött előadásán is. A 33 éves, egy gyermekes édesanya nemrég egyedüli magyarként megnyerte a varsói Rúdtánc Kupát is, pedig komoly izomsérüléssel bajlódott az év első felében.

rud2.jpg ()

A Rúdtánc Bajnokság idei célkitűzése volt, hogy támogassa azt a nemzetközi kampányt, hogy a rúdtáncot, mint látványsportot a 2020-as olimpiára felvegyék a hivatalos sportágak közé. Aki jelen volt a telt házas döntőn a Club Prestige-ben, az saját szemével is láthatta: a hazánkban is egyre népszerűbb poledance távol áll a füstöt kocsmák világától és igencsak komoly szellemi és fizikai felkészültséget igényel a versenyzőktől, akik saját testsúlyukat megtartva mutatnak be produkciókat.

A magyar bajnokság abszolút győztese, Pálmaffy Barbara elnyerte a legszebb jelmez és az év előadóművésze díjat is, míg a legjobb akrobatikus trükköt elismerő díjat Bardóczy Ilka, a Magyar Torna Szövetség különdíját pedig Balogh Katalin kapta. A Miss Poledance Hungary 3. helyezettje Molnár Éva, a második Bardóczy Ilka lett.

A Rúdtánc Világbajnokságnak – a poledance történetében először – Magyarország ad otthont. A versenyt október 1-jén rendezik a Budaörsi Városi Sportcsarnokban.
 
Forrás: poledancehungary.com

Nézd meg a győztes produkciót!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X