Főoldal > MOZGÁS > 4 kifogás, amivel az igazán fitt nők sosem állnának elő

4 kifogás, amivel az igazán fitt nők sosem állnának elő

edzésfittidőmozgás
0

Írta: and

Nagyon jól ismered őt. Azt a bosszantóan energikus barátnőt vagy kollégát, akinek három gyereke és nehéz munkája van, mindezek mellett mégis marad ideje a reggeli jógaórára és az esti futásokra. Vajon mi a titka? Egyszerűen csak tudja, hogyan vegye rá magát a mozgásra, röviden szólva van motivációja. Az alakformálásnak nem kell unalmasnak, időpazarlásnak vagy éppen […]

Nagyon jól ismered őt. Azt a bosszantóan energikus barátnőt vagy kollégát, akinek három gyereke és nehéz munkája van, mindezek mellett mégis marad ideje a reggeli jógaórára és az esti futásokra. Vajon mi a titka? Egyszerűen csak tudja, hogyan vegye rá magát a mozgásra, röviden szólva van motivációja. Az alakformálásnak nem kell unalmasnak, időpazarlásnak vagy éppen fájdalmasnak lennie – az egész csak attól függ, milyen kedélyállapotban vagy, és hogy folyamatosan motiváld magad. Elég a lazsálásból, lendülj mozgásba, és felejtsd el a kifogásokat!

„Egyszerűen csak nem akarok edzeni”

Ha az alapproblémád az, hogy nem veszed észre, vagy nem akarod észrevenni a mozgás fontosságát, akkor itt az ideje, hogy szakíts ezzel a tendenciával. Igenis rendszeresen mozogni kell, ha tovább akarunk élni, és azt szeretnénk, hogy ez az élet minden szempontból minőségi legyen. Gondold csak végig, milyen egészségügyi következményei vannak a mozgásszegény életmódnak, és azon is morfondírozz el, hogy ha majd idős leszel, milyen mértékben akarsz másoktól függeni, hiszen a mozgás hiánya az időskori kondícióra is rányomja a bélyegét.

futcikk.jpg ()„Edzeni unalmas”

Igen, cél nélkül futni a futógépen, miközben az edzőtermi tévén a híreket nézed valóban unalmas időtöltés. Ám ha egy zumba órán táncolsz, ha sziklát mászol, vagy ha kajakozol, azok mind szöges ellentétei a monoton edzésnek – és mégis kőkeményen formálod vele az alakod. A trükk abban rejlik, hogy folyamatosan olyan mozgásformákat kell keresni, amelyek közben jól érzed magad, így valóban élvezni fogod az edzést.

„Nem látom a befektetett munka eredményét”

Ez esetben kell egy nagyon erős kezdés – állíts össze egy szuperegészséges diétát, és ha kondíciód engedi, a lehető legintenzívebb edzéstípusokat iktasd be a mozgásprogramodba – így 1,5 – 2 kilótól szabadulhatsz meg már az első héten, és ez elég erőt fog adni a folytatáshoz. De mással is motiválhatod magad: edzés közben vizualizálj! Láss magad előtt egy egészséges és erős testet! Előrébb jutsz, ha a céljaidra fókuszálsz, könnyebben túljutsz a holtpontokon, mintha arra összpontosítanál, milyen fáradt vagy, vagy, hogy már egy hete nem mozdult meg a mérleg nyelve.

„Túlértékelik a mozgás fontosságát”

Úgyis tudod, hogy ez nem igaz! De ettől még érezheted így, ha nem igazán érted mit miért csinálsz. Hogy könnyebben tisztába kerülj a guggolások, kitörések fontosságával az edzőteremben bátran kérdezz meg egy edzőt, hogy az egyes gyakorlatokkal milyen izomcsoportokat fejlesztesz. Ám ha magadra vagy utalva, és bővebb információt szeretnél kapni a mozgás áldásos hatásairól, látogass fitnesszel, wellnessel foglalkozó weboldalakat és lapozgass ilyen témájú magazinokat is. Így például még egy jobb futócipőbe is „szívesebben” fektetsz be, ha teljes mértékben a tudatában vagy, hogy egy jó cipő milyen pluszt ad az edzéshez.

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X