Főoldal > MOZGÁS > Élet a Cirque du Soleil-ban – Interjú Bernáth Imrével

Élet a Cirque du Soleil-ban – Interjú Bernáth Imrével

artistagyümölcsmozgássporttornász
0

Írta: and

A kezdetek Exkluzív szilveszteri bulival búcsúztathatták 2011-et a Symbolban összegyűlt vendégek, akik a számos sztárfellépő mellett az este megkoronázásaként Bernáth Imre előadását csodálhatták meg. Imre a fellépés után pedig örömmel mesélt élményeiről és a Cirque du Soleil-nél eltöltött  életéről. Imre válogatott tornászként, 19 évesen jelentkezett a Cirque du Soleil egyik válogatására, majd ezt követően meghívták […]

A kezdetek

Exkluzív szilveszteri bulival búcsúztathatták 2011-et a Symbolban összegyűlt vendégek, akik a számos sztárfellépő mellett az este megkoronázásaként Bernáth Imre előadását csodálhatták meg. Imre a fellépés után pedig örömmel mesélt élményeiről és a Cirque du Soleil-nél eltöltött  életéről.

Imre válogatott tornászként, 19 évesen jelentkezett a Cirque du Soleil egyik válogatására, majd ezt követően meghívták egy speciális edzőtáborba, ahol a társulat látványos előadásaira készítették fel. Ezt követően megalkotta saját számát, egy különleges és az egész világon ritkaságnak számító gyakorlatot, mellyek elhívták az akkoriban készülő Michael Jackson-show alkotására. Jelenleg pedig bohócként, új műsorával készül a Magyar Cirkusz Fesztivál Magyar Gála műsorára.

A Cirque du Soleil mindennapjai

„A Cirque du Soleil egy rendkívül professzionálisan működő társulat, ahol a legapróbb dolgokra is maximálisan odafigyelnek, legyen az az étkezés vagy a megfelelő fizikai erőnlét megszerzése” – meséli Imre.

„Az artistáknak van egy speciális számuk, amit gyakorolnak, mely azonban beleillik a már korábban kitalált, egységes kreatív koncepcióba. A premiert nagyon kemény felkészülési időszak előzi meg, az élsportszerű, mindennapos edzés mellett fontos kreatívnak is lenni, állandóan új dolgokat kitalálni. A próbák általában reggel 9-től este 10-11-ig tartanak, eleinte ötnapos majd hatnapos heti beosztással. Amikor pedig a show mérete kinőtte a stúdiót, Ottawába utaztunk és az arénában folytatódtak a próbák” – mondja Imre, aki külön kiemelte a társulat orvosi felkészültségét. „Nagyon komolyan veszik azt, hogy ha valaki megsérül, akkor a helyszínen is azonnal rendelkezésre álljanak a legfelkészültebb orvosok, a legmodernebb technikák és módszerek.

bernath1.jpg ()Odafigyelnek a prevencióra is, heti két alkalommal kötelező volt a pilates, de gumiszalaggal, labdával is sok gyakorlatot végeztünk.” Mindez pedig segít, hogy a fellépők bírják a több hónapon át tartó egész napos próbákat, hiszen a gyakorlatok állandó koncentrációt követelnek, nem lehet fáradtnak lenni. A profi orvosi háttéren kívül külön étkezési tanácsadó is a művészek rendelkezésére áll, aki személyes konzultációk alapján személyre szabott tanácsokkal segíti a felkészülést. „Nekem például azt tanácsolták, hogy egyek több gyümölcsöt, így nem leszek fáradt délutánra. A csokival ellentétben ugyanis a gyümölcs lassabban szívódik fel, így hosszabban, egyenletesebben biztosít energiát. Megfogadtam a tanácsot és be is vált” – mondja Imre.

A hétköznapok itthon

Imre természetesen itthon is igyekszik egészségtudatosan étkezni. „Van olyan, amikor én is megkívánom a gulyáslevest vagy a pörköltet, de azért alapvetően a zöldségeket, gyümölcsöt, turmixokat részesítem előnyben. Nem követek semmilyen speciális étrendet, szerintem a szervezet érzi és jelzi, hogy mire van szüksége, mire vágyik. De azért vannak bevált módszereim. Ha például tudom, hogy másnap korán kell kelnem, akkor lefekvés előtt megiszom egy pohár frissen facsart gyümölcslevet, és akkor frissebben ébredek.” – mondja Imre.

Wellness Cafe tipp: Imre szerint a legfontosabb, hogy azt csináljuk, amit szeretünk, ami boldoggá tesz minket. „Csak úgy lehet színpadon dolgozni, ha szeretjük, amit csinálunk. De ez igaz az élet egyéb területeire is. A lényeg, hogy találjuk meg mindenben az arany középutat.”


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X