Főoldal > MOZGÁS > Így válassz megfelelő edzőtermet

Így válassz megfelelő edzőtermet

edzőteremmozgássport
0

Írta: and

Januárban szinte mindenki vesz bérletet egy fitneszterembe. Ahhoz, hogy a magunknak tett ígéretet be is tartsuk, a legfontosabb, hogy megtaláljuk a nekünk leginkább megfelelő edzőtermet. A terem kiválasztásánál vegyük figyelembe az alább szempontokat, így biztosan rendszeresen és örömmel használjuk majd a megváltott havi, negyedéves vagy akár éves bérletet. A terem közel legyen a lakóhelyhez vagy […]

Januárban szinte mindenki vesz bérletet egy fitneszterembe. Ahhoz, hogy a magunknak tett ígéretet be is tartsuk, a legfontosabb, hogy megtaláljuk a nekünk leginkább megfelelő edzőtermet.

A terem kiválasztásánál vegyük figyelembe az alább szempontokat, így biztosan rendszeresen és örömmel használjuk majd a megváltott havi, negyedéves vagy akár éves bérletet.

A terem közel legyen a lakóhelyhez vagy a munkahelyhez

Hiába kapunk jó ajánlást egy menő, jól felszerelt fitneszteremről, ha nem esik napi rutinunk útvonalába. A legjobb, ha lakóhelyünk, munkahelyünk, vagy iskolánk közvetlen közelében helyezkedik el. Pár perc alatt elgyalogolhatunk oda, se kocsit, se tömegközlekedési eszközt nem kell használnunk. Ha mégis, akkor csak pár megállót kell tennünk, vagy könnyen tudunk parkolót találni. Így biztosan nem fogunk lemondani az edzésekről azért, mert messze van a terem, vagy körülményes eljutni.

edzoterem2.jpg ()A terem hangulata passzoljon az egyéniségünkhöz

Bármilyen furcsa, nemcsak öltözködésünknek, a választott edzőteremnek is illenie kell a stílusunkhoz, életvitelünkhöz. Nem mindegy, hogy az ottani légkör megfelel-e elvárásainknak, vagy sem. Sokan a családias, kisebb termeket részesítik előnyben, míg másokat inkább a modern minimáldizájnos, legújabb gépekkel és eszközökkel felszerelt termek vonzzák. Mielőtt, akár egy hónapra is elköteleződnénk, nézzük meg a honlapot, és kérjünk személyes körbevezetést is a teremben, hogy fel tudjuk mérni, szívesen töltenénk-e itt a szabadidőnket.

A csoportos órák jó időben legyenek

Lehet akár a legnagyobb sztáredző, vagy kedvencünk az adott teremben, ha nem a megfelelő időpontban tartja az óráit. Bérletvásárlás előtt mindenképp nézzük át az órarendet, és egyeztessük össze napirendünkkel! Érdemes főleg azokat az időpontokat nézni, amelyek közvetlenül munkaidő, tanítás előtt vagy után vannak, és amikre kényelmesen odaérünk, az öltözést is beleszámítva. Ha ezek az órák és az edzők nem szimpatikusak számunkra, akkor érdemes más termet nézni, amelynek a választéka inkább megfelel időbeosztásunknak.

Nézzünk utána a pluszszolgáltatásoknak

Mindenkinek megvannak az igényei, amelyek fontosak ahhoz, hogy jól érezze magát az adott teremben. Lehet az egy biztosított törölközőhasználat (vigyázat, nem minden teremben adnak!), vagy akár a wellness-részleg igénybe vétele. Ha például szeretünk edzés után szaunázni, akkor olyan termet válasszunk, ahol ezt megtehetjük, sőt nem kell ráfizetni, hanem benne van a bérlet árában.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X