Főoldal > MOZGÁS > Sportolj fillérekből!

Sportolj fillérekből!

fillérekbőlfutásolcsósporttúrázásúszás
0

Írta: and

A gazdasági válság még mindig tombol, így ott próbáljuk meg összehúzni a nadrágszíjat, ahol csak tudjuk. Természetesen a rezsit ezek után is kénytelenek vagyunk fizetni, és ennünk is kell, ezért gyakran a szeretett sportolástól válunk meg. Egy darabig talán még jól is esik, hogy nem kell megizzasztani magunkat, de egy idő után érezzük, valami hiányzik […]

A gazdasági válság még mindig tombol, így ott próbáljuk meg összehúzni a nadrágszíjat, ahol csak tudjuk. Természetesen a rezsit ezek után is kénytelenek vagyunk fizetni, és ennünk is kell, ezért gyakran a szeretett sportolástól válunk meg. Egy darabig talán még jól is esik, hogy nem kell megizzasztani magunkat, de egy idő után érezzük, valami hiányzik az életünkből: ez pedig a rendszeres mozgás, ami által frissebbek, energikusabbak és nem utolsó sorban karcsúbbak leszünk. Miután jól kimérgelődtük magunkat, hogy nem futja még az egészségmegőrzésre sem, járjunk utána, mivel tudnánk testünket mégis valahogyan karbantartani.

Futás

Nem hiába említjük az első helyen, ugyanis nem kell hozzá más, mint egy jó cipő, és már indulhatsz is! Már 30 perc alatt is kitűnően átmozgatja az egész testedet, miközben friss oxigénnel töltöd fel a szervezeted (persze csak, ha nem egy autóút közelében lévő helyet szemelsz ki magadnak). Sokan mondják, hogy a futás unalmas, ha te is így vagy vele, töltsd fel kedvenc zenéidet a lejátszódra, így máris élvezetesebbé teheted a kocogást. Érdemes kora reggelre időzíteni az edzést, mivel akkor egyrészt hamar felébredsz, másrészt egész nap érezni fogod a futás jótékony hatását, mivel sokkal üdébb leszel, így a munkádra is jobban tudsz majd összpontosítani. Vigyázat! A rászokás veszélye hatalmas!

Vissza az iskolába

A testnevelés órák visszatérő feladatai közé tartozott a hullahoppozás és az ugrálókötelezés. Jó kérdés, hogy miért is hagytuk el ezeket a szuper mozgásformákat, hiszen igazi bombaalakot varázsolhatnak ezek az egyszerű eszközök! A karika erősíti a hasizmot mialatt szépen leolvad rólad az úszógumi, a kötél pedig csodálatos vádlit és combokat eredményez, nem beszélve itt is a lapos pocakról. Mindkettő olcsón beszerezhető, ráadásul nem is kell kimozdulnod otthonról, még a kedvenc sorozatod alatt is átmozgathatod magad.

olcsosport2.jpg ()Túrázás

Elsőre nem kimondottan sporttevékenység, de ezt mondd akkor, miután gyalogoltál nehéz terepen pár órát! Túrázás alatt úgy mozgatod át minden porcikád, hogy szinte észre sem veszed, hiszen a táj szépségével vagy elfoglalva. De gondolj csak bele mennyi izmodat veszed igénybe, mialatt például megmászol egy hegyet, vagy biciklin eltekersz egy erdőbe. Ha el vagy szokva az ilyesfajta mozgástól, a következő napokban biztosan izomláz fog gyötörni, ami azt mutatja, nem volt hiábavaló a kiruccanás.

Úszás

Való igaz, akárcsak a többi óránál, itt is meg kell venni a bérletet, viszont közel sem kerül olyan sokba, mint például az aerobik. Fürdőruha, úszószemüveg és úszósapka – ezek azok, amiket kénytelen vagy beszerezni, ez azonban csak egyszeri kiadás, így nem kell folyamatosan mélyen a zsebedbe nyúlnod. Az úszás az egyik olyan sport, mely alaposan igénybe vesz, így az eredmény igazán hamar meglátszik. Kitűnő feszültséglevezető, ezért a legtöbben munka után csobbannak a vízbe, hogy kieresszék az aznapi gőzt, majd újult erővel térjenek haza.

Állítsd össze az edzésterved otthon!

Nagy találmány az internet, hát használd is ki, mivel számtalan tánc, aerobik és jóga óra kerül fel a világhálóra! Válaszd ki azokat a gyakorlatokat, melyek megtetszenek, és állíts össze belőlük egy személyre szóló órát, kihegyezve a kényesebb testrészekre. Írd fel ezeket egy füzetbe a helyes kivitelezésükkel együtt, és amikor ráérsz, vedd elő, és vegyél részt a saját órádon. Meglehet, a családtagjaid is kedvet kapnak hozzá, és becsatlakoznak majd.

Íme 2012 legszuperebb futócipője!

Csináld végig az alábbi edzésprogramot heti háromszor. Az eredmény nyárra biztosan látszani fog! Hajrá!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X