Főoldal > MOZGÁS > Sportolj akkor is, ha kint esik az eső!

Sportolj akkor is, ha kint esik az eső!

mozgásőszsport
0

Írta:

A tornacipő szagú tornatermek ideje lejárt, sőt, ma már az sem feltétel, hogy a rendszeres testmozgás a szüks&

A tornacipő szagú tornatermek ideje lejárt, sőt, ma már az sem feltétel, hogy a rendszeres testmozgás a szükséges rossz legyen. Amikor beköszönt az ősz és elszomorodik az idő, impulzív, vidám sportokkal felpezsdíthető a test és a lélek is.

Spinning

Aki nem szeret biciklizni, nem lelkesedik az ötletért, hogy felpattanjon egy szobabiciklir, aki viszont rendszeresen bringázik, nem úszik a boldogságban, hogy egy nagy teremben tekerhet távol a fáktól és a napsütéstől. A spinning mégis felülírja az észérveket. A lendületes és dübörgő zene az őrületbe kergeti az adrenalint és felvillanyoz, akárcsak az aerob mozgás, és a végén mindenki azon veszi észre magát, hogy a spinning edzés igazán jó móka. További előnye, hogy az ellenállásokat mindenki a saját erőléte és napi terhelhetősége alapján állítja be, így teljesen személyre szabott, mégse magányos sport.

Zumba

Nincs is jobb a forró, latin ritmusoknál a hideg őszi napokon. A zumba a latin táncok energiáját és életvidámságát ötvözi az aerob mozgások alakformáló hatásával. Sikere főként abban rejlik, hogy az edzés leginkább egy nagy Fiestára emlékeztet, nem pedig izomsanyargató edzésre. Szerencsére az edzés hatékonyságán semmit se ront a jókedv és a vidámság. A zumba remek sport azoknak, akik nem csak a testüket, de a lelküket is szeretnék felpezsdíteni.

joga2.jpg ()Jóga

Kívülálló számára úgy tűnik, hogy a jóga nem más, mint köldöknézés lótuszülésben. Ez azonban hatalmas tévedés. A jóga úgy mozgatja át a testet, hogy közben olyan izmokra is ráirányítja a figyelmet, amelyek létezéséről talán nem is tudtunk. Az ászanák csendben, de kitartóan formálják a testet, jótékony hatással vannak az ülőmunkában megfáradt testre, a meditáció pedig kellemes vészkijárat a napi stresszben fuldokló szellemnek. Azzal, hogy a jóga megmozgatja a test energiáit, feltölt és feldob . Érdemes felkeresni a legközelebbi jóga stúdiót és egy 10 alkalmas bérlettel esélyt adni magunknak.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X