Főoldal > MOZGÁS > Így vedd rá a párodat a sportra!

Így vedd rá a párodat a sportra!

egészségfitneszsport
0

Írta: and

Nem szívesen mozdul meg a pasid, benned pedig tombol az energia? Szeretnéd, ha végre nem a kanapén, energiatakaré

Nem szívesen mozdul meg a pasid, benned pedig tombol az energia? Szeretnéd, ha végre nem a kanapén, energiatakarékos üzemmódba kapcsolva töltenétek a hétvégéket, de ő hallani sem akar kikapcsolódásként a sportról? Még nincs veszve semmi! Csomagold be szép szavakkal a közös programot, és nem is fog feltűnni neki, hogy  végtére is  veled együtt sportol.

Miért érdemes megmozdítanod? Köztudott, hogy boldogsághormon szabadul fel az ember szervezetében sportolás közben. Valójában tehát csak rávenni nehéz valakit a mozgásra, ha már elkezdte, nem fogja abbahagyni, hiszen sportolni jó dolog. Együtt pedig még jobb! A rendszeres sportolás egészségre jótékony hatásait pedig már nem lehet elégszer hangsúlyozni.

Részesítsd előnyben azt a fajta páros testmozgást, amely inkább a játékról vagy a szórakozásról szól, így a szerelmednek sem fog feltűnni, hogy keményen dolgoznak az izmai – maximum a másnap, amikor izomlázzal ébred. De ha rádolgoztok, ez sem lesz vészes. Lássuk, milyen sportokat érdemes télen űzni!

Szánkó, sí, snowboard

Ha már ilyen szépen behavazódtunk, érdemes kihasználni a fehér terep nyújtotta lehetőségeket. Ki mondta, hogy csak a gyerekek élvezhetik a szánkózást? Pattanjatok fel ketten a fakutyára, és csússzatok le a közeli domboldalról! Hatalmasakat fogtok nevetni, a nevetés pedig a legjobb orvosság. De elővehetitek a síléceket vagy a snowboardot is. Már Magyarországon is megnyitottak a pályák, így 1-1 napot rászánhattok a hétvégéből a legmenőbb téli sportokra, de ha kicsit több időtök van, érdemes a szomszédos országok hófödte hegycsúcsait is meglátogatni. Ha a párod nem szereti a hideget, válogasd össze neki a legmelegebb holmikat. Nincs kifogás: már sícipőből is lehet fűtöttet vásárolni! A nap végén pedig jutalmul felmelegíti majd egy bögre forralt bor. A lényeg, hogy mindig a szórakozáson legyen a hangsúly!

ho2.jpg ()Nordic walking

Ha elolvadt a hó, beszéld rá a társadat egy jó kis kirándulásra. Emlegesd sokat, hogy nem jártál még például Dobogókőn, de nagyon kíváncsi vagy rá. Járj a kedvében, viszonzásul ő is ezt fogja tenni, és hogy örömet okozzon, elvisz a hegyekbe, hiszen ezt kérted. Elő a túracipőt! Ha nincs nordic walking bototok, két hosszabb faág is megteszi, biztosan fogtok ilyet találni elhullva az erdőben. Gyönyörködjetek a tájban, beszélgessetek a jelenetekről, a jövőtökről – észre sem fogja venni, hogy tulajdonképpen sportol. Nem érzi majd kényszernek a programot, hiszen ő most a szerelmét kápráztatja el.

Korcsolya, curling

A műjégpályáknak különleges hangulata van, a korcsolyázást is „el tudod adni” a kedvesednek úgy, mint szombat délutáni program, nem pedig sport. Íme az ország legjobb koripályái. Ha egy kicsit különlegesebbre vágysz, próbáljátok ki a curling-et! Szórakoztató és kreatív játék: egy jégpályán a seprű elnevezésű eszközzel kell „kavicsokat” összegyűjtenetek, rengeteget lehet nevetni! Előny mindkét sport esetében, hogy ezeken a pályákon mindig szól a ritmusos zene, ez pedig tovább fokozza a hangulatot.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X