Főoldal > MOZGÁS > Turbózd fel az anyagcseréd szuper téli edzéssel!

Turbózd fel az anyagcseréd szuper téli edzéssel!

egészségfitnesz
0

Írta: and

Ingyenes fogyókúraprogramot indított a HáziPatika.com. A 2013-as évben teljesen új menüsorokkal k&

Ingyenes fogyókúraprogramot indított a HáziPatika.com. A 2013-as évben teljesen új menüsorokkal készülünk!

5 hét alatt 5 kilótól lehet megszabadulni – ez egy egészséges fogyási ütem, mely nem károsítja a szervezetet, és nem vezet a rettegett jojo-effektushoz. Ha újévkor te is a fejedbe vetted, hogy lefogysz, itt a remek lehetőség: a fogadalom valóra válhat!

A következő bárhol végezhető gyakorlatok úgy egyesítik a kardió- és erősítő edzést, hogy közben az anyagcseréd a legnagyobb fordulatszámon pörög. Építsd be őket a mindennapjaidba, ha szeretnéd növelni az izmaidat és rövid idő alatt több kalóriát is elégetnél. Elég jól hangzik, ugye?

Minden gyakorlatra egy perced van. Ennyi idő alatt ismételj annyiszor, amennyiszer tudsz. A szakaszok között 20 másodperc pihenőidőd van. Ha igazi kihívást keresel, nyomd le a teljes kört 3 vagy 4 alkalommal!

Gyorskorcsolya
Célpontok: fenék, combok

Állj széles terpeszben, a karjaid legyenek oldalt. Szökellj a jobb lábaddal, a balt hajlítsd átlósan a jobb lábad mögé, és közben lendítsd a bal karodat a tested elé, a jobbat pedig hátra. Ismételd meg ugyanezt a másik oldalra is, így áll össze a komplett gyakorlat.

fekvo2.jpg ()Hegymászó
Célpontok: hasizom, váll, hát, fenék

Hasalj a talajra, a csuklód legyen közvetlenül a vállad alatt, a tested egyenes vonalat írjon le a fejtetődtől a bokádig. Emeld ki magad fekvőtámaszba úgy, hogy közben a bal térdedet a mellkasodhoz húzod, majd lépj vissza a bal lábaddal és közben már a jobb térdedet húzd a felsőtestedhez. Folytasd a gyakorlatot váltakozó lábakkal.

Fekvőtámasz másképp
Célpontok: hasizom, kar, váll, mellkas, hát

Állj vállszélességű terpeszbe. Hajolj előre, hogy a tenyered érintse a padlót (hajlítsd a térded, ha szükséges). A kezeidet sétáltasd előre, míg a fejtetőd és a bokád egy egyenes vonalat nem ír le. Csinálj egy fekvőtámaszt (ha szükséged, ereszd le a térdedet a padlóra női fekvőtámaszba), majd mássz vissza a kezeiddel a kiinduló pozícióba.

Guggoló ugrás
Célpontok: fenék, comb

Állj vállszélességnél kicsit nagyobb terpeszbe, a kezed legyen a tarkódon, a könyököd nézzen kifelé. Guggolj le, a hátad tartsd egyenesen – ez a kiinduló pozíció. Nyomd magad erősen a padlóhoz, majd ugorj olyan magasra, amennyire csak bírsz. Minél gyorsabban ismételsz, annál jobb!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X