Főoldal > MOZGÁS > Lesd el a First Lady edzéstrükkjeit!

Lesd el a First Lady edzéstrükkjeit!

egészségfitnesz
0

Írta: and

Január végén csak úgy záporoztak a hírek az amerikai elnök beiktatásáról. Percről

Január végén csak úgy záporoztak a hírek az amerikai elnök beiktatásáról. Percről percre tudósították Barack Obama minden lépését. A főszereplő sokaknak mégis egy nő volt: aki az eskütételkor az alkotmányt tartotta az elnöknek, a férjének – Michelle Obama. A First Lady ezúttal is csodásan festett, fitt és üde volt. Utánajártunk, mi lehet a titka.

1. Aki korán kel…

Reggel a gyerekeket kell iskolába vinni, napközben a munkában helyt állni, így estére már nem marad erőd az edzésre? Michelle Obamánál viszont nem kifogás egy sűrűn betáblázott munkanap. Iskolaidőben általában fél ötkor kel és már fél hatkor az edzőteremben van, hogy utána tudjon még a gyerekekkel és hivatalos elfoglaltságaival is foglalkozni. A hajnali kelés vasakaratot kíván, de elnézve a First Lady-t, aki még 49 évesen is feszes testtel büszkélkedhet, megéri még a madarak előtt ébredni.

2. Vond be a családot is!

Mrs. Obama nemcsak saját, de családja egészségére is figyel. Az elnök maga is rendszeresen edz, és két lányuk is szívesen sportol. A ritka alkalmakkor, amikor mindenki ráér, és együtt tudnak tölteni egy egész napot, gyakran mennek kirándulni. A friss levegő és egy kis mozgás mindenkit fitten tart. Az elnöki család ezeket a kirándulásokat különböző erőnléti gyakorlatokkal kombinálja: például rövid futóversenyekkel vagy ugrókötelezéssel. Vegyél példát róluk, és turbózd fel te is a családi sétákat!

michelle2.jpg ()3. A nyaralás sem kifogás

Bárhová is utazzon, Michelle Obama bőröndjében mindig helyet kap egy ugrókötél és egy fitnesz gumiszalag. Ezek segítségével bárhol, bármikor edzhet napi 30 percet: az ugrókötelezés remek kardióedzés, a fitnesz szalag segítségével pedig erősítő gyakorlatokat végez. És a legjobb? A bőröndben is minimális helyet foglalnak. Az új környezet mindig frissítően hat szervezetünkre, így edzésünknek is új löketet adhat.

4. Fő a harmónia!

Kívülről úgy tűnhet, hogy a First Lady igazán keményen bánik saját testével: izzasztó edzések, szigorú diéta és napirend. Azonban ez csak a látszat. Michelle Obama valóban elkötelezte magát a fitnesz és egészséges életmód mellett, de mindig is örömét lelte ebben az életformában. Edzője,  Cornell McClellan (akihez 1997 óta jár) is mindig elismerően nyilatkozik kitartásáról és pozitív hozzáállásáról. Fontos tehát, hogy megtaláld a hozzád leginkább illő mozgásformát, ami valóban örömet okoz, és akkor nem kötelező rosszként fogsz az edzésekre gondolni.

5. Ne csak fogyj, izmosodj is!

Két dologról cikkeztek folyamatosan a lapok, amikor Michelle Obama először bekerült a köztudatba: remek ruhaválasztásairól és izmos karjairól. 40 felett nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy ujjatlan ruhákban szerepeljenek a nyilvánosság előtt, de Mrs. Obamát nem érheti kritika. Bicepsze és tricepsze formás, izmos, de nem túl férfias (mint például Madonnáé). Saját bevallása szerint ez annak köszönhető, hogy már évek óta beépítette edzésprogramjába a karizmok erősítését is. Kedvence a crosstraining, amely egyszerre erősít, de a hajlékonyságot és állóképességet is növeli. Mindenkit arra bíztat, ne féljenek az izomépítő edzésektől, mert a megfelelő étkezéssel kombinálva elérhető a feszes, de nőies izomtónus.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X