Főoldal > MOZGÁS > Hosszú, izmos combok 5 perc alatt!

Hosszú, izmos combok 5 perc alatt!

combegészségfitneszgyakorlatmozgás
0

Írta: and

Ennyi idő elég is, hogy erősítsd és formáld a lábizmaidat. A következő 5 gyakorlatot csináld 1-1 percig

Ennyi idő elég is, hogy erősítsd és formáld a lábizmaidat. A következő 5 gyakorlatot csináld 1-1 percig. És máris nagyon sokat tettél a szexi lábakért! Ha egy kicsit több időd is van, ismételd meg 2-3-szor a szakaszokat.

1. gyakorlat: Kitörés

Állj egyenesen, húzd ki a felsőtestedet, a vállaidat ereszd le. Nézz ki egy pontot magad előtt, ezt bámuld folyamatosan. Fontos, hogy a nyakad is végig egyenes maradjon, ne ereszd le az állad!

kitores2.jpg ()Lépj előre az egyik lábaddal, és engedd le a csípődet, amíg mindkét térded kb. 90°-ban hajlik be. Győződj meg róla, hogy az elől lévő térded közvetlenül a bokád felett van, nem toltad ki túl messzire, és a másik térded nem érinti a padlót. Tartsd meg a súlyodat az elöl lévő lábadon, majd nyomd vissza magad a kiinduló helyzetbe!

Ismételd meg ugyanezt a másik oldalra is. Egy percig váltakozva ismételd a kitöréseket!

2. gyakorlat: Korcsolya

korcsolya3.jpg ()Állásból hajlítsd be a térdedet. Ugorj oldalra, a bal lábad maradjon behajlítva, a jobb lábadat szintén behajlítva nyújtsd egészen hátra, közel a padlóhoz. Ismételd meg ugyanezt a másik lábaddal is.

Egy percig ugrálj váltakozva mindkét oldalra!

3. gyakorlat: Törzsfordítás másképp

Állj zárt lábbal, hajlítsd be a térded, engedd le a csípődet és a fenekedet. Emeld fel a karjaidat a mellkasod elé, zárd össze a tenyeredet, mintha imádkoznál. torzsforditas4.jpg ()Ebben a pózban döntsd előre a törzsed, majd fordítsd el balra. A jobb könyöködet támaszd meg a bal térdeden. Végy egy mély levegőt, és kezdd el lassan átfordítani a felsőtested a másik irányba, megtartva mind a lábaid, mind a karjaid eredeti helyzetét. Ügyelj rá, hogy mindkét térded párhuzamos legyen!

Egy percig forgasd a csípődet mindkét irányba!

 

4. gyakorlat: Pilates lábemelés

pilates5.jpg ()Feküdj a jobb oldaladra, nyújtsd ki jobb lábadat, és helyezd rajta keresztbe előre a bal lábadat, a térded érintse a talajt. A jobb karoddal támaszd meg a fejedet. Kilégzéskor emeld fel a jobb lábadat, belégzéskor pedig engedd vissza. A törzsed maradjon végig egyenes.

Csináld a gyakorlatot 30 másodpercig, majd ismételd meg a bal oldalra is.

5. gyakorlat: Lábhajlítás fitballal

fitball6.jpg ()Feküdj a hátadra, emeld meg a törzsedet és a csípődet, a lábszáradat támaszd alá a fitballal. A tested mellett nyújtott karod segít majd az egyensúlyozásban. Ezután lassan kezdd el a talpaddal magad felé gördíteni a labdát úgy, hogy a térdedet behajlítod, a csípőd pedig híd helyzetben maradjon, ne emeld meg jobban, mint a kiinduló helyzetben. A combod legyen merőleges a talajra. Ezután lassan térj vissza a kiinduló helyzetbe, és egy percig ismételd a „gurigázást”.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X