Főoldal > MOZGÁS > Ha unod az edzést – így tedd izgalmasabbá!

Ha unod az edzést – így tedd izgalmasabbá!

edzésfitneszmozgássport
0

Írta: and

Böjtölj és méregteleníts okosan és hatékonyan! Evezőgép Az egyik legmenőbb kardiógép

Böjtölj és méregteleníts okosan és hatékonyan!

Evezőgép

Az egyik legmenőbb kardiógép, ami csak létezik, és annyiféle funkciója van, hogy ezer százalékosan nem fogsz unatkozni rajta. A kardión túl minden fontos izomcsoportot megmozgat, és ha eltöltesz rajta egy félórát, garantáltan nem egy ringatózó csónakban érzed majd magad, inkább a Kékszalag vitorlásverseny döntőjében. Hajrá, matróz!

VersaClimber (Hegymászógép)

Nincs időd túrázni, de imádod a hegymászást? Akkor ezt a gépet neked találták ki! 1981-ben a NASA asztronautái részére készítették, tehát gondolhatod, hogy nem gyerekjáték edzeni rajta. Elsősorban az erőnlét fejlesztésére használják, de a rehabilitációban is fontos szerepet játszhat egy-egy sérülés vagy műtét után. Törj a csúcsra!

Súlyozott hula hoop

Ha már kislánykorodban is a hula hoop-karikázás volt a kedvenc időtöltésed, ez a kis eszköz garantáltan feldob majd. A súlyozott hula hoop elsősorban a derék és a csípő formálására alkalmas, de használhatod bemelegítésnek is egy keményebb edzés előtt. És nem utolsósorban hula hoop-ozni felnőttként is iszonyú jó buli!

cable2.jpg ()Cable machine

Ettől a remek kis géptől sokan megijednek, mert elsőre nagyon bonyolultnak látszik a használata. Pedig ha van, aki segít neked beállítani a köteleket a megfelelő pozitúrába, az eredmény egy nagyon változatos, élvezetes és minden főbb izomcsoportot megmozgató edzés lesz. Ne félj lekötni magad!

Sígép

Ha rendszeresen jársz síelni, és nyáron is szívdobogva gondolsz a hóval borított lankákra, ne keresgélj tovább: ez a te edzésformád. A sígép ötlete Edward Pauls síelő fejéből pattant ki, és az volt a célja vele, hogy tökéletesen szimulálja a valódi síelés során elvégzett mozdulatokat. Mivel a síelés is teljes testet megmozgató, izgalmas mozgásforma, a termék hamar kedvelt lett Amerikában, és itthon is egyre több teremben találkozhatsz vele. Hódolj kedvenc sportodnak nyáron is!

StepMill (továbbfejlesztett lépcsőgép)

Ha rendszeresen lépcsőgépezel vagy futsz fel gyalog a tizedikre az edzés részeként, akkor ezt a gépet imádni fogod. A StepMill az egyik leggyilkosabb hatású segédeszköz a piacon, gyakorlatilag olyan, mint egy mini mozgólépcső, amin egy pillanatra sem állhatsz meg. Itt bizony a lépcsőfokoknak soha nincs vége, és természetesen a sebesség is állítható, tehát ha formás csípőre, popsira, combra és vádlira vágysz, próbáld ki bátran.

Ugrókötelezés

A végére egy igazán kedves edzésformát hagytunk. Azt hinnéd az ugrálókötél gyerekeknek való? Ezt azután mondd, hogy végigcsináltál egy félórás gyakorlatsort. A kötél fejleszti az állóképességet, a gyorsaságot, a lábmunkát és a koordinációt, a szív- és érrendszer mérsékelt terhelése mellett pedig alaposan megdolgoztatja a combot és a lábszárat, tehát olyan formás vádlid lesz tőle, mint Gisele Bündchennek. Jól hangzik, igaz?

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X