Főoldal > MOZGÁS > Tüntesd el jógával a csípődre rakódott felesleget!

Tüntesd el jógával a csípődre rakódott felesleget!

egészségfitneszjóga
0

Írta: and

A legjobb divattippek, hogy te is trendi legyél! A fogyás érdekében bevetheted ugyan a kardiózást, de

A legjobb divattippek, hogy te is trendi legyél!

A fogyás érdekében bevetheted ugyan a kardiózást, de emellett az is fontos, hogy erősítsd a tested izmait. Így lesz szép karcsú a derekad, formás, feszes a csípőd, mire ledolgozod a zsírt. Sőt, a jógának köszönhetően a hátad alsó része miatt sem kell aggódnod!

oldalsoimadsag.jpg ()Oldalsó imádság

Mire jó: fenék, derék, a hát felső része

Állj összezárt lábbal. Belégzésre hajlítsd be a térded 90°-ban, emeld fel a karjaidat a fejed fölött, majd zárd össze a kezeidet a mellkasod előtt imádkozó pózba. Kilégzésre fordítsd jobbra a törzsed, és addig csavard, amíg a jobb könyöködet le nem tudod támasztani a bal térdedre. A fejedet is tekerd jobbra, amennyire csak tudod. Végy 5 lélegzetet, majd tekeredj vissza az eredeti pozícióba. Ismételd meg ugyanezt a másik oldalra is!

merleg.jpg ()Mérleg
 

Mire jó: hát, váll

Állj egyenesen a padlón, nyújtott karokkal döntsd előre a törzsedet, majd emeld hátra a jobb lábadat. Egyensúlyozz ebben a mérlegállásban, a bal lábad a stabil pont, itt van a súlypontod. Képzeld azt hogy a karjaidat és a lábadat is két irányból húzzák, ez segít egyensúlyozni. 5 lélegzetvételig tartsd ki a pózt, majd ismételd meg a jobb lábaddal is.

felhold.jpg ()Félhold tartás

Mire jó: hát, hasizom, csípő, kar

Áll egyenesen, majd tedd le a jobb kezed a talajra a jobb lábfejedtől fél méterre. Emeled hátra a bal lábad, a bal kezedet nyújtsd ki egyenesen az ég felé, és a fejed is fordítsd utána. Vegyél 5 mély lélegzetet, majd ereszkedj le. Ismételd meg ugyanezt a bal oldaladon is.

delfin.jpg ()

 

Palánk

Mire jó: hasizom, hát, kar, váll

Feküdj hasra, az alkarjaidat támaszd meg a fejed mellett, majd nyomd ki magad úgy, hogy csak a lábujjaidon és az alkarodon legyen a súlyod. Az arcod nézzen a talaj felé, koncentrálj 5 levegővételig, majd engedd vissza magad.

ijjo.jpg ()Íj
 

Mire jó: hát

Feküdj hasra, és hajlítsd be a térdeidet. Belégzésre emeld fel a mellkasodat, nyújtsd hátra a karodat, és fogd meg a bokáidat. Enyhén ringasd előre-hátra a testedet, így jobban fognak nyúlni az izmok. A szokásos 5 lélegzetvételig tartsd ki a pozíciót.

saska.jpg ()Sáska
 

Mire jó: hát

Feküdj hasra, a karjaid pihenjenek a törzsed mellett, a tenyered felfelé nézzen. Belégzésre emeld fel a felsőtestedet, a karjaidat és a lábaidat a padlóról, amilyen magasra csak tudod. Ahogy lélegzel, próbáld meg lazítani a válladat és a fenékizmaidat. Amennyire csak lehet, nyújtsd a gerincedet! Öt lélegzetvétel után ereszkedj vissza.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X