Főoldal > MOZGÁS > Mozdulj rá a legújabb fitnesztrendekre!

Mozdulj rá a legújabb fitnesztrendekre!

egészségfitneszmozgássport
0

Írta: and

A fitnesz szempontjából volt jó hatásai is a gazdasági válságnak: az edzőtermeknek muszáj volt

A fitnesz szempontjából volt jó hatásai is a gazdasági válságnak: az edzőtermeknek muszáj volt újdonságokkal visszacsalogatniuk a vendégeket, így egyre másra születtek az új fitneszirányzatok. Az egyszerre szórakoztató és hatékony óratípusok pedig villámsebességgel elérték céljukat: a csoportos fitneszórák még sosem voltak ilyen népszerűek. Most, hogy lassan lecseng a zumba- és bootcamp-láz, ideje körbenézni, mik lesznek a jövő trendjei. Ha pedig máris kipróbálnád valamelyik újdonságot, nem kell várnod, amíg kedvenc edzőtermed is előrukkol vele, otthon is belekóstolhatsz a videók segítségével!

2Fly

Amerikában a legújabb táncos kardió-őrület a 2Fly. Az órákon a hip-hop stílus keveredik a nyolcvanas évek robotmozgásával. A mozdulatok könnyen elsajátíthatók, így kezdőknek is szuper választás. A táncos kardió edzések igazi two-in-one órák, hiszen egyszerre szabadulhatsz meg a felesleges kilóktól és formálhatod az izomzatod.

Zumba Sentao

Mit kapunk, ha keresztezzük a zumbát egy székkel? Hát ezt a klassz új óratípust! „Mert hat láb jobban megdolgoztat, mint kettő” – hangzik az óra szlogenje. A szék segítségével jobban erősítheted izmaidat, mint a hagyományos zumbánál (például kitörésekkel és tricepsz gyakorlatokkal), miközben egy jót bulizhatsz a csajokkal. Alig várjuk, hogy hozzánk is elérjen a zumba második hulláma!

2fly.jpg ()Blitz

Los Angelesből indult hódító útjára a Bootcamp órák új generációja, a Blitz. Ha szereted a kemény edzéseket és a kihívásokat, de nem bírod, ha sokan zsúfolódtok össze egy teremben, akkor ez a neked való óratípus. A Blitz órákon egyszerre maximum 8 személy vehet részt, ezért mindenkire jut elég figyelem, így garantáltan nem lazsálhatsz, és az sem fordulhat elő, hogy rosszul hajtod végre mondjuk az egyik pliometrikus gyakorlatot.

Trambulin

Ez az edzésfajta kicsit visszaröpít minket a gyerekkorba, ezért olyan népszerű. A speciális, kapaszkodóval ellátott trambulinokon végzett gyakorlatok hatékonyan edzik a mélyebben fekvő izmokat is, hiszen edzés közben folyamatosan egyensúlyozni kell. A legmenőbb new york-i teremben diszkófényben tartják a trambulinos órákat, de az eredeti változat már itthon is egyre több konditeremben elérhető.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X