Főoldal > MOZGÁS > Tudjuk, mit teszel idén nyáron!

Tudjuk, mit teszel idén nyáron!

egészségfitneszmozgássport
0

Írta: and

1. Earthing – fuss és ússz a környezetért! Az Earthing a két legkedveltebb mozgásformát, a fut&

1. Earthing – fuss és ússz a környezetért!

Az Earthing a két legkedveltebb mozgásformát, a futást és az úszást egyesíti. Célja emellett a környezetvédelem, legalábbis a sportág létrehozója, Mark Aaron Saus koncepciója szerint. A sportból befolyó profit bizonyos százalékából olyan szervezeteket támogatnak, melyek célkitűzése a fenntartható fejlődés megteremtése, a környezetvédelem, az élővilág megmentése. Az Earthing futópályája 60 méter hosszú (de lehet 30 méter is), csúszásgátlóval ellátott, gumírozott felületű, hogy mezítláb is biztonságosan lehessen futni rajta. A pálya végén egy 50 méter hosszú medence található (vagy 25 méteres féltáv), amibe a futás után fejest ugorhatsz. Az első nyolc métert a medence alján csíkok jelölik, az Earthingnél ugyanis a gyorsaság mellett az is számít, hogy milyen távolságot ugrasz. Aki a leggyorsabban teljesíti a 110 méteres távot, az nyer.

Hogyan próbálhatod ki? Profi pálya nélkül is benevezhettek a barátaiddal egy futó-úszó versenyre, azonban mielőtt nekiindultok, figyeljetek rá, hogy a medence legyen elég mély és hosszú, a futópálya ne legyen csúszós, a testetek pedig ne legyen túlságosan felhevült a tűző napon, ezért indulás előtt érdemes egy hűsítő zuhanyt venni.

earthing2.jpg ()2. Hantis – ha már uncsi a pingpong…

Imádod az asztaliteniszt, de szinte már csukott szemmel is borítékolt a győzelem? Akkor neked találták ki a Hantist, amit néhány évvel ezelőtt amerikai főiskolások indítottak hódító útjára. A fiatalok közt egyre divatosabb sportág növekvő népszerűségét elsősorban kötetlenségének és dinamizmusának köszönheti. Bár az alapötlet az asztaliteniszből ered, a játék sokkal szabadabb és komplexebb a pingpongnál. A Hantist négy játékos játssza, akik egy nagy helyett négy kisebb asztalon keresztül passzolgatják egymásnak a labdát. Háló nincsen kifeszítve, ami könnyebbséget jelent, azonban ütő helyett kézzel, lábbal, mellkassal, vagy egyéb testrészekkel kell egymásnak passzolni a labdát. A „freestyle” változatba tetszőleges számú játékos becsatlakozhat, és a csapatok tagjai az asztalok körül járkálva ütögetnek egymásnak, ám fontos, hogy a labda mindig pattanjon az ellenfél asztalán.

Hogyan próbálhatod ki? Tájékozódj a www.hantis.net oldalon a szabályokról, majd szerezz be négy egyforma méretű asztalt, egy teniszlabdát, és hívd át a barátaidat egy meccsre.

A cikk folytatását elolvashatod a legújabb Wellness magazinban!

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X