Főoldal > MOZGÁS > Használd ki az utolsó napsütéses napokat: így eddz ősszel!

Használd ki az utolsó napsütéses napokat: így eddz ősszel!

egészségfitneszmozgássport
0

Írta: and

Fantasztikus nyeremények egy kattintásra! Idén is szerencsénk van, hiszen hiába lett kicsit hűvösebb a levegő

Fantasztikus nyeremények egy kattintásra!

Idén is szerencsénk van, hiszen hiába lett kicsit hűvösebb a levegő, a nap még mindig sokszor ezer ágra süt. Mielőtt végleg beköszönt az ősz, konditerem helyett eddz inkább a szabadban! A legjobb, ha barátnőidet is összetrombitálod, mert így nem csak szórakoztatóbb lesz az edzés, hanem még segíthetitek is egymást.

Nem muszáj futni

szabad0.jpg ()Nem csak futni szuper érzés a szabadban, a torna, jóga, pilates is sokkal élvezetesebb, ha nem a négy fal között végzed. Még elég melegen süt a nap ahhoz, hogy akkor se fázz, ha épp nem a kilométereket falod. Válassz olyan helyszínt, ahol nem muszáj a nedves fűben végezned a gyakorlatokat, így a felfázástól sem kell tartanod! A park padjai pedig helyettesíthetik a steppad vagy a bordásfal funkcióit, sőt fel is turbúzhatsz pár egyszerű gyakorlatot. Például statikus kitörésnél a hátsó lábadat rakd fel egy pad szélére, így nem csak a combodat, hanem a popsidat is megdolgoztathatod.

Kitartás, lányok!

Egy közös torna a parkban barátnőiddel szuper hétvégi program, és meglátod, az edzés is hatékonyabb lesz. Beszéljétek meg, ki melyik testrész „felelőse” lesz, és mindenki hozzon 5 szuper erősítő gyakorlatot, amik az adott izomcsoportot mozgatják meg. Amikor pedig már elfáradtatok, és normál esetben inkább hazafelé indulnátok, közösen bíztathatjátok egymást. Különösen az olyan statikus, kitartó gyakorlatoknál jön jól a csapatszellem bátorítása, mint például a plankolás.

hasizom.jpg ()

További szabadtéri edzésötletekért katt a képre!

Legyen a barátnőd a személyi edződ!

Persze barátnőid nem csak a lelket tarthatják benned egy kemény edzés során, másképp is segíthetnek. Először is szuperül helyettesítik a tükröt: ellenőrizzétek egymást, hogy helyesen hajtjátok végre a gyakorlatokat. Kitörésnél például mindenképp figyeljétek, hogy a bokátok és térdetek egyvonalban legyen, így elkerülhetitek a kellemetlen húzódásokat. Még egy előny, ha nem egyedül indulsz el a parkba edzeni, hogy így a páros gyakorlatokat is kipróbálhatod.

Gondoltad volna, hogy párosan még a hasizom edzés is hatékonyabb? Például ezzel a gyakorlattal: barátnőd álljon a fejedhez, miközben te a talajon fekszel. Kapaszkodj a bokájába, és emeld fel kinyújtott lábaid. A gyakorlat lényege, hogy ő visszalöki a lábad, neked pedig újra fel kell emelned anélkül, hogy a talajt érintenéd. 20 ismétlés után cseréljetek!

Fotók: Puma


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X