Főoldal > MOZGÁS > A leghatásosabb cellulit elleni gyakorlatok

A leghatásosabb cellulit elleni gyakorlatok

egészségfitneszmozgássport
0

Írta: and

Sorozat 3. rész

rita.jpg ()A legtöbb nőt életkortól és súlytól függetlenül érinti a narancsbőr problémája. Ha hatásos módszert szeretnénk, akkor a táplálkozásra, testápolásra és a testedzésre is hangsúlyt kell fektetni. Ebben az utóbbiban szeretnék segíteni egy komplett anticellulit otthoni programmal.

A gyakorlatokat nemcsak meglévő cellulit ellen lehet használni, de megelőzésképpen beépíthető a szokásos tornagyakorlatok közé, hiszen kimondottan a hátsó comb és popsi rész feszesítését célozzák meg. Hatékony eredmény érdekében érdemes hetente minimum 3-szor elvégezni a gyakorlatokat.

A sorozat részeként nemsokára újabb gyakorlatsorral jelentkezünk! Az előző (külső és belső comb) és második részt (karizom) is olvasd el!

Rita további sok hasznos írását megtalálod diéta és alakformálás témában a www.fittalak.hu weboldalon.

labkitolaselore1.jpg ()Lábkitolás előre

A törzsed mögött támaszkodj meg úgy a talajon, hogy mindkét karod egyenes legyen, a tenyered előre nézzen, a feneked emeld meg, a jobb lábad a talajon legyen, a bal bokád pedig húzd fel a jobb térded vonaláig. Lassan nyújtsd ki a jobb lábad előre. Fontos, hogy a feneked ne érjen a talajhoz sem a kiindulásnál, sem pedig a gyakorlat végzése során! Térj vissza a kiinduló állapotba.

Ismétlésszám: 4×12 mindkét lábra

Csípőemelés

Feküdj hanyatt, nyújtsd ki mindkét karod magad mellett, és a lábaid is legyenek szorosan egymás mellett. Emeld meg a csípőd annyira, hogy a lábaddal és a mellkasoddal egy vonalban legyen. Tartsd meg magad ebben a pozícióban 5 másodpercig.

Ismétlésszám: 4×20

labkitolasoldalra2.jpg ()Lábkitolás oldalra

A törzsed mögött támaszkodj meg úgy a talajon, hogy mindkét karod egyenes legyen, a tenyered előre nézzen, a feneked emeld meg.  A bal lábad legyen keresztben a jobb lábadon, miközben ez utóbbi talajon van. Lassan a bal lábad nyújtsd ki oldalra, majd újra keresztezd a lábaidat.
Figyelj arra, hogy a felsőtested mozdulatlan maradjon és a feneked ne rakd le a talajra.

Ismétlésszám: 4×12 mindkét lábra

Csípőemelés nyújtott lábbal

Feküdj hanyatt, a bal lábad nyújtsd ki egyenesen úgy, hogy körülbelül egy  vonalban legyen a jobboldali hajlított térdeddel, mindkét karod nyújtsd ki oldalra és húzd be a hasad. Emeld meg a csípőd annyira, hogy a vállaid még a talajon legyenek. 5 másodpercig tartsd meg magad így, majd térj vissza a kiinduló állapotba.

Ismétlésszám: 3×10

oldalsolabemeles.jpg ()Oldalsó lábemelés könyök érintéssel

Helyezkedj el úgy, hogy a bal kezed nyújtva legyen a talajon, a kézfejed előre nézzen. A bal térdeden támaszkodj meg, a lábszárad hátra nézzen. Emeld fel a csípőd, amennyire tudod, nyújtsd ki a jobb lábad és karod, úgy, hogy egyenes vonalban legyen a csípőddel. Egy mozdulattal érintsd össze a jobb térded és a jobb könyököd, a kezed szorítsd ökölbe. Ezután térj vissza a kiinduló állapotba és ismételd meg a gyakorlatot, majd végezd el ugyanezt a másik oldaladra is.

Ismétlésszám: 3×15

Fotó: Semsei Eszter


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X