Főoldal > MOZGÁS > Előrejelzés: 2014 fitnesz trendjei

Előrejelzés: 2014 fitnesz trendjei

egészségfitneszsport
0

Írta: and

Már kezded unni a zumbát? Annyi pilates órán voltál, hogy egy ideje csak rutinból ismétled a

Már kezded unni a zumbát? Annyi pilates órán voltál, hogy egy ideje csak rutinból ismétled a gyakorlatokat? Hidd el, nem vagy egyedül. Az Amerika Sport Orvostani Főiskola felmérésében összeállította a következő év 20 legnépszerűbb nemzetközi mozgásformáit, és talán nem meglepő, hogy sem a zumba, sem a pilates nem szerepel már benne.

Az első és a második helyen végzett edzésformák kőkemény fenékgyilkosok. Jövőre a nagy kedvenc a magas intenzitású intervall tréning lesz (gondolj a CrossFit-re). Nagyon népszerű a vendégek körében, mert rövid idő alatt igazán megdolgoztatja az egész testet. A 30 percnél is kevesebb ideig tartó edzések kockázata azonban a sérülésveszély, ezért itt különösen fontos, hogy az oktatók magas képzettségű, kiváló szakemberek legyenek.

A képzeletbeli dobogó második helyén a saját testsúllyal dolgozó alakformáló óratípus áll, amelyet, bár korábban is a gyakorlat része volt, valójában csak idéntől tartanak számon. Évszázadok óta használják az emberek saját testsúlyukat erősítésre, de most, új köntösbe csomagolva, vált trendivé. A tipikus alakformáló gyakorlatokat fekvőtámasszal, feltolásokkal, guggolásokkal, ugrásokkal és hídtartással kombinálja. Eszközöket egyáltalán nem vagy csak minimálisan használ.

trend2.jpg ()Továbbfutva a listán, amely 3815 edző, fiziológus és más fitnesz szakértő bevonásával készült, erősítő tréningeket, funkcionális tréningeket és 2-4 fős csoportos személyi edzést találunk. Utóbbi leginkább a jelenlegi gazdasági helyzetet tükrözi, a legtöbb embernek nincs elég pénze egyéni személyi edzésre. Egyre inkább a legolcsóbb megoldásokat keressük testük karbantartására, talán ez is közrejátszik abban, hogy a különböző eszközös tréningek után a saját testsúlyos edzés hirtelen ilyen népszerűvé vált.

A jóga, a köredzés és a Boot Camp továbbra is látogatott marad jövőre, akárcsak a tartóizmokat fejlesztő core tréning. Ne lepődj meg azonban, ha a fitballt a teremből az alagsorba száműzik, ez az eszköz ugyanis kifutóban van. A zumba már csak a 28. helyet tudta megszerezni, és érdekesség, hogy nem jelent meg a helyét átvevő, más táncos mozgásforma. A spinning is egyre veszít népszerűségéből, 2014-ben már ez sem fért be a Top 20-as mezőnybe.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X