Főoldal > MOZGÁS > 3 szuper edzés, amit otthon is elvégezhetsz

3 szuper edzés, amit otthon is elvégezhetsz

edzéserősítésfitneszgyakorlatmozgássport
0

Írta: and

A lehangoló téli napokon biztos veled is gyakran előfordul, hogy egyszerűen semmi kedved kimozdulni otthonról – hát

A lehangoló téli napokon biztos veled is gyakran előfordul, hogy egyszerűen semmi kedved kimozdulni otthonról – hát még elmenni az edzőterembe! Szerencsére nem is kell, hiszen ma már rengetegféle tornavideó található a neten, amelyekkel otthon is bombaformába hozhatod magad. A borús napokra mutatunk most három hatásos edzést, amik közül garantáltan megtalálod a kedvenced, akár a kardiót, akár a jógát, akár az izomerősítő gyakorlatokat kedveled. Ráadásul csak egy puhább szőnyegre lesz szükséged, és kezdődhet is az edzés!

Zsírégető jóga

A hagyományos jógaórád helyett ezúttal próbálj ki valami intenzívebbet! Használd ki, hogy otthon, a négy fal között senki nem látja, ha már totál leizzadtál, és senkit nem zavar, ha hangosan zihálsz a gyakorlatok közben. Elsőre ugyan nem tűnnek nehéznek ezek a gyakorlatok, de hidd el, a videó végére úgy érzed majd magad, mintha fél órát a futógépen töltöttél volna.

Ha csak 10 perced van

A Tabata-edzés szuper megoldás zsúfolt napokon: kevesebb, mint negyed óra alatt rengeteg kalóriát égethetsz el, ráadásul tested még az edzés utáni órákban is zsírégető üzemmódban működik majd. A Tabata lényege, hogy 4 percen keresztül 20 másodpercig tartó magas intenzitású gyakorlatokat végzel, köztük 10 másodperces pihenőkkel. 10 perc alatt így két sorozattal is végezhetsz bemelegítéssel és nyújtással együtt. Ez a videó ráadásul azért is szuper, mert egyszerre három nehézségi fokot mutat, így kiválaszthatod a saját fittségi szintednek megfelelőt.

Erősíts a saját testsúlyoddal!

Tónusosabb izmokat szeretnél, de még nem szereztél be egy pár súlyzót? Akkor próbáld ki a mostanában egyre népszerűbb saját testsúlyos edzéseket! Mint a neve is mondja, a gyakorlatok közben a saját súlyoddal dolgoztatod meg az izmaidat. Ezzel a videóval fél óra alatt a combodat, hasadat, popsidat és karjaidat is erősítheted, és legalább annyira égni fognak az izmaid, mintha súlyzókkal edzettél volna.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X