Főoldal > MOZGÁS > Ne hagyj ki több edzést! Instant motivációs tippek

Ne hagyj ki több edzést! Instant motivációs tippek

edzésfitneszmotivációsport
0

Írta: and

Mindannyian tudjuk, milyen érzés, amikor hívogat a kanapé. Vagy egyszerűen nem engedi, hogy elszakadjunk tőle. Legink&

Mindannyian tudjuk, milyen érzés, amikor hívogat a kanapé. Vagy egyszerűen nem engedi, hogy elszakadjunk tőle. Leginkább akkor tapasztalható ez a jelenség, amikor el kellene indulnunk az edzőterembe. Sokszor talán még az is kevés lenne, ha maga George Clooney várna minket az edzésen. Vagy mégsem? Minden csak a megfelelő motiváció kérdése!

Akadály: Túl fáradtnak érzed magad a testmozgáshoz.

Megoldás: Beszélj meg közös edzést egy barátoddal!

Ha egy megbeszélt időponthoz kell tartanod magad, ráadásul nem hagyhatod cserben a barátodat, elég motivációd lesz ahhoz, hogy megjelenj az edzésen. Amikor már ott vagy, tutira végig fogod csinálni az egész programot, ráadásul együtt sokkal-sokkal könnyebb!

Akadály: A diétás ételek miatt kopog a szemed az éhségtől.

Megoldás: Egészséges snack edzés előtt.

Ha fogytán az üzemanyag, a szervezetednek extra magas lesz az energiaigénye. Michele Olson egyetemi tanár szerint, ha túlzásba viszed az éhezést, nagyon lelassítod magad. Jó döntés egy fehérje és komplex-szénhidrát tartalmú uzsonna: például egy kemény tojás és egy szelet teljes kiőrlésű pirítós 2 órával az edzés előtt.

Akadály: Túl sok időt kihagytál az utolsó edzés óta.

Megoldás: Vedd fel a tornacipőd!

Régóta nem edzettél, és most nagyon nehéz visszaszokni a mozgásra? Gondolkodj csak kis lépésekben! Vedd fel a sportruhádat és a sportcipődet, még akkor is, ha úgy döntöttél, otthon maradsz. Ettől a ruházattól fokozottabban kedvet kapsz a mozgáshoz, így valószínűleg a házimunkát is sokkal energikusabban végzed majd.

cipo2.jpg ()Akadály: Vashiányod van.

Megoldás: Vasban gazdag táplálkozás.

A vas az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely segít átalakítani az élelmiszert energiává. Ha a fogyókúrád alatt kerülöd a húsfogyasztást, vagy éppen erősen menstruálsz, valószínűleg alacsony a szervezeted vastartalma. Ilyenkor egyél több sovány húst, hüvelyest, leveles zöldséget és teljes kiőrlésű gabonát. Ne feledkezz meg a citrusfélékről és az egyéb gyümölcslevekről sem, mert a C-vitamin javítja a vas felszívódását a növényi élelmiszerekből.

Akadály: Nem iszol eleget.

Megoldás: Kortyolgass vizet még edzés közben is!

A test kiszáradása is súlyosan lehúzza az energiaszintet. A kutatások szerint, még ha 8 pohár vizet is megiszol egy nap alatt, 45 perc testmozgás akkor is kiszárítja a szervezetedet. Ne hagyatkozz a szomjúságérzetedre, rendszeresen igyál, még edzés közben is kortyolj folyadékot 15-20 percenként.

Akadály: Unalmas az edzésprogramod.

Megoldás: Válts szórakoztató sportra!

A mozgás legyen egyenlő a boldogsággal, az aktivitással és a szórakozással! Szabadulj meg attól az érzéstől, hogy kínkeserves minden mozdulat, amit edzés közben megteszel. Iratkozz be afrikai táncra, menj korcsolyázni, játssz labdajátékokat! Így a kalóriák kellemes érzéssel fognak kiszivárogni a szervezetedből.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X