Főoldal > MOZGÁS > Légy újra gyerek! 5 szuper gyakorlat, amiket akár a játszótéren is végezhetsz

Légy újra gyerek! 5 szuper gyakorlat, amiket akár a játszótéren is végezhetsz

edzésegészségfitneszgyakorlatsport
0

Írta: and

Fekvőtámasz másképp Ereszkedj négykézlábra, támaszkodj a földre teljes tenyérrel, a l&

Fekvőtámasz másképp

Ereszkedj négykézlábra, támaszkodj a földre teljes tenyérrel, a lábaidat pedig tedd fekvotamasz2.jpg ()fel a padra (a kezeid és a lábaid is vállszélességben legyenek). Lassan közelítsd az arcod a föld felé, mintha fekvőtámaszoznál, és tartsd meg magad 1 percen át úgy, hogy közben a lábad is nyújtva marad, majd emelkedj vissza alappozícióba. Ismételd 20 alkalommal.

Felhúzva

felhuzva3.jpg ()A játszótér néha akár konditeremmé is válhat, főleg, a van a közelben egy jó kis mászóka, ami maximum a mellkasodig ér. Bújj be alá, mintha limbózni készülnél, és alulról fogd meg a korlátot, majd ereszkedj lejjebb, messzire nyújtsd ki a lábaidat, támaszkodj meg a sarkadon, és így tartsd meg magad. Ezután próbáld kinyújtani a karjaid (ha sikerül, teljesen), és tartsd meg a pozíciót 10 másodpercig, végül húzd magad vissza alaphelyzetbe. Ismétlés 20-szor.

Bicaj (nélkül)

bicaj4.jpg ()Ehhez a gyakorlathoz még mászóka sem kell, elég egy pokróc: feküdj a hátadra, a kezeidet kulcsold össze a tarkód mögött, a lábaidat pedig vállszélességű terpeszben, hajlítva támaszd a talajra. Majd húzd fel a bal térded a mellkasodhoz, és a jobb könyököddel próbáld megérinteni. Tartsd meg ezt a pózt 1-2 másodpercig, aztán ereszkedj vissza, és válts jobb térd-bal könyökre. Ismételd legalább 20 alkalommal!

menetelos5.jpg ()Menetelős

Újra irány a pad! Huppanj le rá, a kezeid és a lábaid vállszélességben legyenek, fogd meg a pad szélét, és lassan ereszkedj le a pad előtt úgy, hogy a lábaiddal tartod magad, a hátad végig egyenes marad, a feneked pedig nem érinti a földet. Mikor megvan a pozíció, kezdj el menetelni, mint a katonák, csak nyújtott térddel, miközben a hátad még mindig szálfaegyenes. Egy perc után húzd vissza magad a padra, pihenj néhány pillanatig, aztán folytasd, legalább 10-szer.

A fa és én

fanal6.jpg ()Egy fa árnyékában nem csak olvasni vagy romantikázni lehet, de a hasizmodat is erősítheted: feküdj a hátadra, a lábaid a fa törzse felé nézzenek, a kezeidet pedig felfelé fordított tenyérrel nyújtsd ki magad mellett. Majd helyezd a bal lábadat kinyújtva a fatörzsre (a jobbat behajlítva mellé engedheted), aztán feszítsd neki, és emeld fel a csípődet úgy, hogy a tested egy hosszú, egyenes vonalat formázzon a törzshöz képest. Tartsd meg pár másodpercig, aztán engedd le a csípőd, és cserélj lábat. Ismételd a gyakorlatot mindkét lábbal 10-szer.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X