Főoldal > MOZGÁS > Csússz bombaformába az új fitneszeszközzel!

Csússz bombaformába az új fitneszeszközzel!

egészségfitneszfitneszeszközmozgássportvalslide
0

Írta: and

Akár éppen egy sérülésből lábadozol, és ezért nem használhatsz súlyzókat,

Akár éppen egy sérülésből lábadozol, és ezért nem használhatsz súlyzókat, akár azért, mert szeretnéd valamilyen új módszerrel feldobni az edzésrutinod, mindenképp érdemes kipróbálnod a ValSlide-ot.

De mi is pontosan a ValSlide?

Az első látásra egy lapos szivacsnak tűnő eszközt Valerie Waters, hollywoodi sztártréner fejlesztette ki. A lényege, hogy a szivacsos felületén megtámaszkodhatsz, a másik oldala viszont csúszik a talajon, ezért rengeteg hatékony, dinamikus izomerősítő gyakorlatokat végezhetsz vele. Ezenkívül plusz előnye, hogy könnyű és kompakt, tehát akár nyaralásokra is magaddal viheted, mert nem foglal sok helyet a bőröndben, és jóval könnyebb, mint mondjuk egy pár súlyzó.

Mitől olyan hatásos?

Ne tévesszen meg az egyszerű találmány, mert jóval intenzívebben megdolgoztatja az izmaidat a hagyományos fitneszeszközöknél. A csúszó mozdulatok hatására ugyanis a mélyizmaidat és a nehezen formálható izomcsoportokat is (mint például a belsőcomb, alsóhas) aktiválja, így sokkal hatékonyabbá teheted az edzéseidet vele.

Milyen gyakorlatokat végezhetsz vele?

A csúszó mozdulatot szinte az összes megszokott izomerősítő gyakorlatba beleépítheted. Végezhetsz vele kitöréseket, guggolásokat, plankinget, fekvőtámaszt, de akár hát- és hasizomerősítő gyakorlatokat is. Valerie weboldalán egyébként rengeteg ötletet találsz, így  akár mindennap variálhatod az edzésedet.

Az alábbi videóban pedig megnézheted, hogyan is néz ki egy ValSlide-tréning!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X